Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Soții Laviniu și Teodora, militari ai batalionului din Alba Iulia care au impresionat Armata cu povestea lor de dragoste, la Radio Unirea FM: Ziua Armatei este ziua noastră la fel cum 1 Decembrie e ziua românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sublocotenenții Laviniu și Teodora Venter, soț și soție, care au impresionat Armata României cu povestea lor de dragoste, au fost prezenți, marți, la Radio Unirea Alba Iulia, unde au vorbit despre Ziua Armatei Române, sărbătorită în 25 octombrie.

Povestea de iubire dintre cei doi a început în anul 2012 pe când urmau cursurile Academiei Forțelor Terestre din Sibiu. Între timp, ei au hotărât să-și unească destinele și au ajuns militari ai Batalionului Geniu 136 Apulum.

În contextul în care încep manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României, cei doi au fost invitați în studioul Unirea FM.

”Ziua Armatei României este ziua noastră la fel cum ziua de 1 Decembrie e ziua Națională a Românilor. Ne încarcă cu o anumită emoție și cu o stare de bine, dar de asemenea trebuie să ne aducem de ostașii căzuți la datorie, de înaintașii noștri care au luptat ca această zi să devină Ziua Armatei Române”, a spus Laviniu Venter.

https://www.facebook.com/radiounirea.ro/videos/1706689466009910/

Întrebată ce semnifică această zi pentru români, Teodora a răspuns: ”Pentru români, data de 25 octombrie, este ziua în care țara își sărbătorește Armata, pe cei care au fost și sunt în slujba ei. La 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului național, la care au participat cu succes peste peste 520.000 de militari, între care peste 58.330 au fost uciși, răniți sau declarați dispăruți. Unitățile românești nu s-au oprit și au continuat acțiunile militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind prin jertfe și sacrificii la victoria obținută la 9 mai 1945 ce a marcat sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. Cu ocazia acestei sărbători a Armatei României se cuvine să se organizeze în fiecare garnizoană  activități culturale, adunări festive, ceremonii militare, acțiuni de promovare a carierei militare și prezentări de tehnică, armament și echipamente militare”.

De asemenea, Laviniu a vorbit și despre activitățile derulate de Batalionul 136 Geniu Apulum, cu această ocazie: ”La fel ca în fiecare an, participă la sărbătorirea Zilei Armatei României printr-o serie de manifestații. Anul acesta distingem binecunoscutul proiect ”Armata în Școli”. Militari ai Batalionului împreună cu militari din cadrul Biroului de Informare și Recrutare de la Centrul Militar Județean Alba vor participa la școli din orașul Cugir și le vor vorbi tinerilor despre tipurile de misiuni executate în teatrele operații de către militarii români, despre programul de instruire dinainte de plecarea în misiune”.

Frumuseţea şi simplitatea celor doi tineri au fost o sursă de inspiraţie, anul trecut, pentru reprezentanţii Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, dovadă în acest sens stă faptul că povestea celor doi a fost „culeasă” şi redactată de maiorul Florentin Duman şi postată ulterior pe blogul Ministerului Apărării Naţioanale (www. armataromaniei.ro).

Povestea de iubire dintre cei doi a început timid, în timpul primului an la Academia Forţelor Terestre. În ziua în care au optat pentru arma de geniu au ieşit prima oară la un suc, dar în calitate de amici. A urmat o perioadă de zbucium sufletesc, Laviniu oscilând între dorinţa de a-şi împărtăşi simţămintele şi nevoia de a se impune în faţa colegei ambiţioase şi deloc uşor de impresionat.

“Ziua aceea (n.r. 12 octombrie 2012) a fost punctul nostru de plecare, am optat pentru aceeaşi armă, geniu. Acum suntem nedespărţiţi. În ziua aceea a fost prima noastră ieşire la un suc şi o cafea, făceam deja primii paşi împreună.Ulterior am dezvoltat o relaţie de amiciţie, cu unele neînţelegeri pe alocuri, dat fiind faptul că eu eram şef de clasă şi ea avea sector la clasă. Îmi era foarte greu să mă impun ca şef când în suflet purtam emoţia iubirii neîmpărtăşite încă”, a povestit Laviniu Venter pentru sursa citată .

Luni întregi, tânărul a continuat să-i facă mici surprize Teodorei, de la dulciuri până la flori lăsate pe pervazul ferestrei: “Din când în când îi dăruiam câte o ciocolată, mă comportam ca un adolescent, o chemam jos, în faţa pavilionului să i-o ofer, apoi plecam brusc fară sa scot vreun cuvânt, doar inima bătea foarte tare, cuvinte nu mai aveam nici cât să spun un simplu „Bună” sau „Poftim, ţi-am cumpărat ceva dulce”, nimic, eram mut de emoţii Şi, tot aşa până într-o seară când, cu emoţiile în frâu i-am spus că îmi place de ea, seara în care i-am lasat o lalea pe pervaz, la capul patului ei, fară să ştie că e de la mine. Aşa am ţinut-o până pe 8 mai 2013 în semestrul II al anului I, când am început efectiv relaţia de prietenie”.

După absolvirea Academiei, cei doi sublocotenenţi Laviniu Venter şi Teodora Cătălina Pătruşcă au ajuns la Centrul de Instruire pentru Geniu şi EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, unde au urmat un curs de bază pentru ofiţerii de geniu.

Cei doi s-au căsătorit în 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea