Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Premieră în Apuseni: Semimaratonul „Țara de Piatră”, desfășurat pe DJ 762 și DN 75 de la Avram Iancu la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Premieră în Apuseni: Semimaratonul „Țara de Piatră”, desfășurat pe DJ 762 și DN 75 de la Avram Iancu la Câmpeni

În perioada 8-10 iulie în Munții Apuseni se va desfășura prima ediție a Semimaratonului „Țara de Piatră” pe distanța de 22,3 km între Avram Iancu și Câmpeni, acest eveniment fiind organizat de către Asociația „Apuseni Spirit” în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Bucharest Running Club.

Alături de proba de semimaraton, evenimentul cuprinde încă 3 secțiuni, pe niveluri diferite de lungime și dificultate: „Cursa moților” de 10 km, pe distanța Ponorel – Câmpeni; „Cursa Arieșul” de 5 km, pe distanța Mihoiești – Câmpeni; „Mocănița” de 1,3 km pe Calea Moților din Câmpeni, dedicată copiilor. Traseul de alergare nu este unul întâmplător, deoarece se desfășoară în cea mai mare parte pe renumita vale a Arieșului Mic, unde se găsesc mai multe obiective turistice: Complexul Muzeal „Avram Iancu” de la Incești – comuna Avram Iancu; Cascada Pișoaia și Dealul cu Melci din comuna Vidra; barajul de la Mihoiești, locul unde se unesc Arieșul Mare cu Arieșul Mic. Totodată, participanții veniți mai de departe și nu numai pot găsi în apropiere numeroase locuri minunate de vizitat: Muntele Găina – locul desfășurării „Târgului de Fete” din perioada 16-17 iulie 2022, localitățile Abrud, Albac, Baia de Arieș, Câmpeni, Gârda de Sus, Roșia Montană, Sohodol, Sălciua, Vidra sau alte zone din Apuseni cu obiectivele lor turistice, organizatorii pregătind informații și chiar tururi private în acest scop.

YouTube video

Înscrierea la cursele din cadrul evenimentului se poate face online până la data de 9 iulie 2022, prin completarea formularului pus la dispoziție de către organizator pe site-ul https://apusenispirit.ro/event/tara-de-piatra/, taxele de participare la probele dedicate adulților sunt de 100 lei, 50 lei și 20 lei pentru fiecare participant, iar acestea se vor folosi pentru activitățile Asociației „Apuseni Spirit” dedicate protecției animalelor și a mediului, acțiuni umanitare, tradiții și folclor, dezvoltare durabilă și sport.

Asociația „Apuseni Spirit” organizează festivitatea de premiere în ziua competiției în Piața „Avram Iancu” din centrul orașului Câmpeni, iar pentru cursele de semimaraton, 10 km și 5 km vor fi acordate premii. Totodată, participanții vor avea parte de numeroase surprize specifice Țării Moților, iar câștigătorii prezenți la premierea de pe scenă vor fi recompensați din „Desaga de premii” cu numeroase surprize, între care se enumeră sejururi la unități turistice din Apuseni, diferite obiecte, produse și băuturi specifice zonei, înghețată și sucuri pentru copii.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea