VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, austriecii de la Strabag asfaltează la ”foc automat”!

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, austriecii de la Strabag asfaltează la ”foc automat”!

Mobilizare fără precedent pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, italienii de la Pizzarotti, presați de CNAIR și Ministerul Transporturilor, forțează deschiderea circulației rutiere în acest an. Una dintre prezențele inedite din ultima vreme de pe acest lot o reprezintă firma austriacă Strabag. Aceasta asfaltează de câteva zile ”la foc automat”, 2 finisoare, zeci de comioane încărcate cu asfalt și alte utilaje, o adevărata forța de ”desant ” lucreză de câteva zile pe lotul 1.

Citește și:  VIDEO| Se forțează o deschidere a circulației pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Trei firme, puternic mobilizate la asfaltări

Ieri, Strabag, în ciuda vremii de toamnă târzie, a turnat 1450 de tone de asfalt, cantitate impresionantă având în vedere că nu se poate lucra tot timpul. Practic s-a turnat stratul de uzură pe un sens de la podul de peste râul Sebeș (Cerbul Arini) până în apropiere de Oarda. Austriecii nu doar că au venit cu utilaje, dar zeci de camioane de asfalt sunt aduse zilnic de la stațiile lor de asfaltare de mare capacitate de lână Deva și Cluj Napoca.

Elit ELIT

În ritmul impus de ”forța de desant” a Strabag, probabil în cel mult zece zile, dacă și vremea le-o va permite și exceptând zonele în care nu există încă așternut balast stabilizat, tot lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda va fi ”la negru”

Într-un document privind stadiul proiectării şi execuţiei lucrărilor la autostrăzile din România, pentru lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, termenul estimat pentru deschiderea circulaţiei a fost modificat, noua limită fiind data de 30 decembrie 2020. Pe lotul 1, stadiul fizic al lucrărilor este de circa 97%. Lotul 2, între Alba Iulia şi Aiud, va fi gata abia în a doua jumătate a anului 2021. Loturile 3 şi 4 au fost date în circulaţie în 2018.

Facebook Twitter Google+ YouTube