VIDEO| Se forțează o deschidere a circulației pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Trei firme, puternic mobilizate la asfaltări

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

VIDEO| Se forțează o deschidere a circulației în acest an pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Trei firme, puternic mobilizate la asfaltări

Pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 1, antreprenorul Pizzarotti, are o mobilizare fără precedent, nemaiîntâlnită până acum, de când au început lucrarile.

Pentru a realiza cât mai repede asfaltarea lotului, au fost aduse, nu mai puțin de trei firme: Europexpress, Elis Pavaje și austriecii de la Strabag. Astăzi, toate cele trei firme au turnat asflat pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În sprijinul italienilor de la Pizzarotti au venit austriecii de la Strabag. După ce au făcut asfaltări în nodul rutier Sebeș, astăzi, în jurul orei 15:00, firma austriacă s-a mutat în zona Cerbul Arini, la podul peste râul Sebeș, unde nu mai puțin de opt camioane încarcate cu asfalt așteptau să înceapă să lucreze. Din informațiile obținute de ziarulunirea.ro, Strabag își aduce asfaltul de la stațiile proprii de lângă Deva și de lângă Cluj Napoca.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Asfaltări Strabag pe A10:

La podul peste râul Mureș, firma Elis Pavaje, asfalta lângă culeea dinspre Limba, asflatul fiind furnizat de stația de asfaltare pe care Pizzarotti o are în zona Drâmbar.

Europexpress, firma care a făcut majoritatea asfaltărilor pe lotul 1, a lucrat și astăzi în zona nodului rutier Alba Iulia Sud, chiar pe breteaua de încarcare/descarcare a traficului de pe autostradă.

Asfaltări Europexpress și Elis Pavaje:

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, există o presiune politică mare asupra firmei Pizzarotti pentru a se putea da în circulație o parte din lotul 1 al Autostrazii A10 Sebes – Turda, în acest an. Potrivit acelorași surse, dacă inițial s-ar fi dorit o deschidere a traficului până la Alba Iulia Nord, doar pe un sens, acum se urmărește deschiderea traficului de la Sebeș până la nodul rutier Alba Iulia Sud pe ambele sensuri.

Teoretic, dacă vremea ar rămâne în continuare bună, antreprenorul ar putea finaliza partea carosabilă pe această porțiune, dar practic, având în vedere că suntem în prag de iarnă, acest lucru este incert.

Evident, „se trage” pentru o deschidere a circulației electorală, dar un lucru este cert, mobilizarea în șantier este fără precedent, iar lucrările făcute sunt un câștig. Pizzarotti s-a trezit în ceasul al 12-lea, pentru că dacă pe acest lot s-ar fi lucrat tot timpul, ca în ultima lună, el ar fi fost deja deschis traficului de acum trei ani.

Nodul rutier Sebeș:

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dorel. 13 noiembrie 2020 at 22:19

Numai sa se faca lucrari de calitate ca am mai vazut lucrari facute asa pe repede inainte si atat au si tinut.

Comentariile sunt oprite