Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, lucrări de suprabetonare și hidroizolare la pasajele rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, lucrări de suprabetonare și hidroizolare la pasajele rutiere

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, antreprenorul Pizzaroti a crescut mobilizarea, în special după venirea bucovinenilor de la Baxcom. Astăzi se lucra la ultimele pasaje rutiere rămase nefinalizate. La pasajul de la bretelele 3 și 4, care supratraversează DN 1, în zona sensurilor giratorii existente la Lancrăm, a început să se suprabetoneze prima placă. Se toarnă circa 120 de metri cubi de beton pe placă, iar după fiecare turnare se finisează betonul plăcilor prin elicopterizare.

Citește și: VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la ora nodurilor rutiere: Alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, rezolvată. La nodul Sebeș, mobilizare bună la armarea pasajului rutier

În nodul rutier Sebeș lucrează aproximativ 25 de municitori de la Baxcom, pe lângă suprabetonare, se lucrează în continuare la antretoaze și la armarea plăcilor. Sunt pregătite deja patru plăci pentru turnare.

Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, antreprenorul speră ca până înainte de Paștele ortodox 2021 să fie terminată armarea pasajului rutier și suprabetonarea mai multor plăci.

În nodul rutier Sebeș se lucra și la hidorizolarea pasajului rutier de pe breteaua 1, care supratraversează A1 și face legătura cu aceasta, pe direcția de mers Turda-Sebeș-Deva.

YouTube video

Citește și: VIDEO| Nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1, are toate grinzile sus!

Nodul rutier presupune realizarea a unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, constructorii noaptea nu… dorm! Se lansează grinzile peste DN1

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, dezgheț în plină iarnă!

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea