Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la ora nodurilor rutiere: Alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, rezolvată. La nodul Sebeș, mobilizare bună la armarea pasajului rutier

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, la ora nodurilor rutiere: Alunecarea de teren de la Alba Iulia Nord, rezolvată. La nodul Sebeș, mobilizare bună la armarea pasajului rutier

După o perioadă în care am avut impresia că Pizzarotti a abandonat șantierul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, contructorul s-a mobilizat la nodurile rutiere de la Sebeș și de la Alba Iulia Nord, pe care, potrivit promisiunilor, ar trebui să le termine până la data de 30 iunie 2021.

Citește și: VIDEO| Nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1, are toate grinzile sus!

Astăzi, la nodul rutier Sebeș, erau mai mulți fierari ca niciodată la armarea pasajului rutier de la bretelele 3 și 4 care supratraversează DN 1, între cele două sensuri existente la Lancrăm. Pe lângă cei 6-7 fierari de la firma Adonis, mai lucrau la armare circa 20 de muncitori de la BAXCOM. Bucovinenii au început să lucreze la armarea ultimului pasaj rutier din nodul Sebeș de 2 săptămâni. Lucrările de armare, cel mai probabil, vor fi terminate până la Paștele ortodox 2021, perioadă în care vor fi suprabetonate și 4 deschideri.

YouTube video

Tot în nodul rutier Sebeș, se montau bordurile la pasajul rutier de pe breteau 3 care supratraversează autostrada A1. Breteaua 3 asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, constructorii noaptea nu… dorm! Se lansează grinzile peste DN1

La nodul rutier Alba Iulia Nord, după ”lupte seculare”, constructorul a reușit să rezolve problema alunecării de teren din dealul de la Pârăul Iovului, scrie albaiuliainfo.ro. După ce a fost excavat pământul rezultat din alunecare, a fost pusă piatră. În acest moment, zona alunecării, cel puțin aparent, a fost rezolvată. S-a pus umplutură și a fost taluzată.

YouTube video

În zona Alba Iulia Nord, pe lângă alte lucrări care trebuie efectuate, o să fie mutat cu câtiva metri sensul giratoriu vechi, existen la ieșirea/intrarea în oraș.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, dezgheț în plină iarnă!

Nodurile rutier de la Sebeș și de la Alba Iulia Nord sunt cele mai importante lucrări care au mai rămas de realizat pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, finalizarea lor și deschiderea traficului prin acestea fiind esențială pentru fluidizarea circulației, în special în zona Sebeș, unde se va face direct conexiunea dintre autostrăzile A1 și A10.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea