VIDEO: O parte dintre consilierii locali din Alba Iulia vor ca Zgonea să-și ceară public scuze. Primarul Mircea Hava l-ar angaja, în campania electorală, ”să mai facă două-trei de-astea”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Viceprimarul Gabriel Pleșa a cerut, marți, consilierilor locali din Alba Iulia, să semneze o scrisoare deschisă prin care i se solicită președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să-și ceară public scuze pentru declarațiile pe care le-a făcut despre Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la PSD Alba, acum două săptămâni.

Mircea Hava si Gabriel Plesa

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Declarațiile pe care le-a făcut ne-au umplut pe foarte mulți de indignare (…) Eu nu îmi aduc aminte, în 26 de ani, indiferent cine a fost la Alba Iulia, să fi avut asemenea cuvinte grele, să spună că nu existăm pe harta țării decât la 1 Decembrie (…) E un lucru inimaginabil! Al patrulea om ca funcție în stat, președintele Camerei Deputaților, să facă un asemenea gest, lipsit de orice fel de responsabilitate (…)”, a spus Pleșa.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Orice putea să declare domnul Zgonea, nici măcar nu-i răspundeam – nu mă obosesc să vorbesc cu… cetățeanul Zgonea (nici măcar nu este cetățean), dar ceea ce a spus a fost, dacă doriți discuția politică, foarte bine pentru noi. Chiar l-aș angaja să mai facă vreo dou-trei de-astea și stăm acasă, nu mai facem nicio campanie. Dar dacă un înalt demnitar poate să spună așa despre oricare oraș… (…) Cred că trebuia să-l trageți de mânecă și să-i spuneți că e vorba de oraș”, le-a spus primarul Mircea Hava consilierilor locali PSD, sfătuindu-i, totodată, să se delimiteze public de ”chestiunea asta”, ”măcar în ceasul al 12-lea”.

”Nu este nicio politică aici. Ce altă instituție din municipiul Alba Iulia ar trebui să facă acest demers? Sigur, este după două săptămâni, dar este prima ședință de consiliu local după acest incident și era normal să discutăm acest lucru. Noi suntem reprezentanții tuturor cetățenilor din municipiul Alba Iulia. Acest om a jignit toți cetățenii din municipiul Alba Iulia care stau toți în orașul acesta de mii de ani. Alba Iulia nu este nici de 300 nici de 400 de ani, sunt generații de-a rândul care stau aici. Este normal să facem acest demers și este normal să-i cerem o explicație, așa că dați drumul la adresa respectivă!”, a spus, la rândul său, viceprimarul Paul Voicu.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

11 Comentarii

pilu 22 martie 2016 at 18:47

Mai nene Plesa, tu ai cam facut studiile la seral sau f.f. Si nu-i de mirare la ceea ce spui. Ia mai citeste ce inseamna cetatean ca prea dai pe goarna tot felul de prostii.

HH 22 martie 2016 at 22:00

1. ESTE INADMISIBIL CU CE SE OCUPA PLESA SI hAVA IN SEDINTELE DE CONSILIU LOCAL ! TREBUIA SA SE DISCUTE REDUCEREA COTEI DE IMPOZITARE PENTRU PERSOANELE JURIDICE, DAR NU NOI AVEM PROBEME CU ZGONEA CARE A ZIS IN CONFERINTA LUI LA PSD DE VREO DOUA SAPTAMANI NU STIU CE PROSTII DESPRE ALBA IULIA, UNELE DINTRE ELE FIIND CHIAR CORECTE, DAR DAI SI LUPTA SA SALVAM ONOAREA NOASTRA NEREPERATA … !
2. iN ” GALCEAVA” CU ZGONEA COLONELUL hAVA VORBEA DE 700.000 DE TURISTI CARE ,SUSTINEA EL, AR FI VENIT LA ALBA IULIA IN 2015 ; L-A TREZIT CINEVA INTRE TIMP- DIN DATELE OFICIULUI JUDETEAN DE STATISTICA ALBA IN 2015 AU FOST 147.000 DE TURISTI IN INTREG JUDETUL !!! DECI…
A PROPOS , HAVA MAI ARE LEGITIMATIA DE COLONEL FACUT ALATURI DE DUMITREL SI BARDAN „LA APELUL DE SEARA” DE CATRE PLAGIATORUL ORDINAR OPREA ?!

S 23 martie 2016 at 11:23

Iar mananci kkt, „mai animalule”, ca sa-l citez pe Iliescu!

Intre Bare 23 martie 2016 at 12:29

Te referi la Pleşa stimabile @ S ?
O fi şi ăsta vreun “găozar” ca să-l citez pe băsescu, că tot suntem la citate …

S 23 martie 2016 at 20:19

Nu „dragul meu”, ma refer la „gaozarul” de @HH!

NIK 23 martie 2016 at 13:14

Scuze ar trebui sa ceara si PSD Alba pentru faptul ca nu au luat nici o atitudine fata de incultu de Zgonea ,si derbedeu asta ar trebui declarat persoana non grata in Alba ,Nustiu ce tupeu jegos mai au pesedisti de Alba sa mai apara in fata cetatenilor la alegeri ,dar nesimtirea merge departe !!

Intre Bare 23 martie 2016 at 14:55

Revin. Mergând pe logica ta @ NIK, mă întreb ce scuze şi-a cerut PDL pe vremea când îl susţinea pe „derbedeul şi incultul” (am citat din comentariul tău) de Băse, când acesta (adică Băse), cu un „tupeu la fel de jegos „ ( vorba ta) i-a făcut găozari pe români ? Şi la fel citându-te „nesimţirea mergea la fel de departe” şi atunci, nu ?

NIK 24 martie 2016 at 0:03

Corect !! dar dice trebuie repetata gresala unora ,sau vorba rominului daca ala a facuto ieu dice sa no fac !!!Oricum ie dureros ca vine coate goale de parlament si te jigneste acasa .

Status-Quo 23 martie 2016 at 19:18

Am o parere cat se poate de proasta despre Hava. Din varii motive. Declaratia din articol nu face decat s-o mentina si s-o sporeasca.

E atat de ingamfat si de sigur pe el incat pluteste printre nori. Se crede un fel de faraon al primarilor romani, indestructibil si nemuritor.

Sanatate si la cat mai multe parcari scumpe si mai ales goale!

S 23 martie 2016 at 20:23

Mai @Status-Quo, sa stii ca si Hava, are „o parere cat se poate de proasta” despre persoana ta, si am impresia, ca parerea lui Hava ii mai justificata, decat a ta! Oricum esti „in minoritate”, majoritatea balgradenilor, au o parere destul de buna despre Hava, si o sa vezi asta cat de curand, la votari!

HH 23 martie 2016 at 23:04

DA STIMATE POSTAC, DAR NU PENTRU CA AR FI hAVA COMPETENT CI PENTRU CA IN ALBA NU EXISTA DNA !

Comentariile sunt oprite