// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

VIDEO: Miclea Ioan Romulus, zis nea Romanu, din Alba Iulia, a făcut senzație la emisiunea ”Chefi la cuțite” de la Antena 1. O ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon i-a adus toate cele 3 cuțite

Noul sezon al show-ului culinar ”Chefi la cuțite”, difuzat de Antena 1, are printre concurenți și un reprezentant al județului Alba. Este vorba despre Miclea Ioan Romulus, din Alba Iulia, care a reușit să-i cucerească pe chefi și să meargă mai departe în cadrul emisiunii, după ce a gătit o ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon.

Nea Ioan are 50 de ani, este necăsătorit, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la emisiune îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic după o rețetă de peste 100 de ani, asezonat cu pâine tradițională coaptă pe vatră din satul originar, Bucerdea Vinoasă.

”Rețeta asta o am de la bunici, e ciorba care se mănâncă la Paști. După ce trece postul, se taie mielul și se mănâncă ciorba de miel acră. Se pune ceapa, pătrânjelul verde, se toacă organe, se amestecă iar tot ce rezultă  se bagă în stomacul de la miel, se leagă cu o ață și se pune la fiert în ciorbă”, a spus nea Romanu.

”A venit de departe cu pâinea la pachet, la care a copt nu mai puțin de patru ore. Le-a preparat chefilor o ciorbă de miel, cu care i-a dat pe spate. Dar ce să vezi? În tot amalgamul de întrebări de tipul: oare ce-o fi în farfurie?, combinate cu laude pentru gustul desăvârșit, Romanu a ieșit triumfător, căci a luat cele trei cuțite”, scrie a1.ro.

Prieten cu Scărlătescu, pentru care a gătit de vreo câteva ori și care i-a recunoscut imediat pâinea, nea Romanu și-a văzut visul: „E o surpriză pentru mine. Îți dai seama, o să mă vadă un sat întreg!”, a spus nea Ion în cadrul emisiunii.

Cât despre echipa din care și-ar dori să facă parte, nici că mai e rost de vreo îndoială. Cu Scărlătescu ar merge până-n pânzele albe, astfel că l-a și ales.

De meserie merceolog, Miclea Ioan Romulus îmbină pasiunea pentru gătit cu ocupațiile sătenilor, căci se ocupă și de o fermă de 500 de oi. Farfuria finală a concurentului le-a adus chefilor ocazia să deguste o ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon. Impresionați de ce a gătit, chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu i-au acordat toate cele 3 cuțite si merge astfel mai departe în emisiune.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

2 Răspunsuri la VIDEO: Miclea Ioan Romulus, zis nea Romanu, din Alba Iulia, a făcut senzație la emisiunea ”Chefi la cuțite” de la Antena 1. O ciorbă de miel cu gușită de mațe și tarhon i-a adus toate cele 3 cuțite

  1. El Barto 26.09.2017 la 16:10

    Felicitări! Acum că am citit articolul, mi s-a făcut foame…

  2. Ciotoi Alin 27.09.2017 la 8:40

    Felicitari, Roamane!
    Un om de omenie si un bucatar desavarsit.