Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: În primă audiție la Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” – piesă dedicată victimelor din #Colectiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat vineri, 20 noiembrie, cu interpretările primilor patru concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii și recitalurile susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.

În cadrul concursului au cântat, fiecare câte două piese, Diana Porca, Iulia Bădulescu Șerban Florin Goșa și Vlad Ștefan Tivodar , și trupa „Vecinii de vis-a-vis”.

O piesă prezentată în primă audiție la Alba Iulia, compusă în urmă cu puțin timp, inspirată și dedicată victimelor din “Colectiv”, a fost cadoul lui Mircea Bodolan pentru publicul din Alba Iulia – “Cântecul Inorogului”.

YouTube video

 

Aplauze peste aplauze și bisuri. Așa ar putea fi desctis publicul din prima seară a festivalului, spectatori care de 11 ani îi fac să se simtă minunat pe artiștii care vin și revin cu bucurie la Alba Iulia.

[nggallery id=1298]

Sâmbătă, 21 noiembrie, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, vor avea loc alte lansări şi prezentări de cărţi şi albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, va fi la fel de plină în evenimente, iar seara este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar de la ora 19,00 vor susţine recitaluri Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

 

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

 

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea