VIDEO: Imagini incredibile din Parcul Natural Apuseni. O ciocănitoare curioasă și un cerb impunător, surprinși de camerele de supraveghere

Paul Voicu - Primar 2020

O filmare incredibilă ce surprinde o ciocănitoare neagră și un impresionant exemplar de cerb sălbatic solitar a fost realizată cu ajutorul camerelor amplasate în câteva puncte de interes din pădure de către reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Momentul inedit a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în Parcul Natural Apuseni. ”Doctorul pădurilor” pregătește obiectivul pentru sosirea regelui pădurii, un cerb impunător.

ELIT

Ciocănitoarea este un simbol al protecției, siguranței și al renașterii naturii, ele sunt păsări care trebuiesc ocrotite căci în afara faptului că ele curăţă copacii de insecte parazite, ciocănitorile ajută indirect multe specii de păsări cântătoare prin cuiburile pe care le scobesc şi le abandonează anual pentru a construi altele noi.

Mihail David - 2020

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al animalelor sălbatice din fauna ţării noastre. Cerbul sălbatic este foarte dificil de surprins pentru că pe cât este de masiv şi înarmat, pe atât este de timid.

Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru) situată în România, pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor. Parcul naţional se află în vestul ţării, în partea central-estică a Munţilor Apuseni, înconjurat de Masivul Vlădeasa la nord, Munţii Pădurea Craiului la nord-vest, Munţii Bihorului la sud, Munţii Gilău la est şi Munţii Codru-Moma la sud-vest.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...