Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Imagini incredibile din Parcul Natural Apuseni. O ciocănitoare curioasă și un cerb impunător, surprinși de camerele de supraveghere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O filmare incredibilă ce surprinde o ciocănitoare neagră și un impresionant exemplar de cerb sălbatic solitar a fost realizată cu ajutorul camerelor amplasate în câteva puncte de interes din pădure de către reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Momentul inedit a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în Parcul Natural Apuseni. ”Doctorul pădurilor” pregătește obiectivul pentru sosirea regelui pădurii, un cerb impunător.

Ciocănitoarea este un simbol al protecției, siguranței și al renașterii naturii, ele sunt păsări care trebuiesc ocrotite căci în afara faptului că ele curăţă copacii de insecte parazite, ciocănitorile ajută indirect multe specii de păsări cântătoare prin cuiburile pe care le scobesc şi le abandonează anual pentru a construi altele noi.

Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este, după elan, cel mai mare repre­zentant al animalelor sălbatice din fauna ţării noastre. Cerbul sălbatic este foarte dificil de surprins pentru că pe cât este de masiv şi înarmat, pe atât este de timid.

Parcul Natural Apuseni este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a V-a IUCN (parc natural de tip peisaj terestru) situată în România, pe teritoriile administrative ale judeţelor Alba, Cluj şi Bihor. Parcul naţional se află în vestul ţării, în partea central-estică a Munţilor Apuseni, înconjurat de Masivul Vlădeasa la nord, Munţii Pădurea Craiului la nord-vest, Munţii Bihorului la sud, Munţii Gilău la est şi Munţii Codru-Moma la sud-vest.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea