Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Florin Roman: ”Experții care dau avizul pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu sunt, fie foste cadre ale ISU, fie firme ale unor actuali conducători ai ISU…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a atras atenția, vineri, într-o conferință de presă, asupra situației autorizațiilor de securitate la incendiu care se obțin foarte greu din cauza lipsei experților care trebuie să-și dea avizul. Parlamentarul a declarat că acest lucru se întâmplă deoarece experții sunt foarte puțini, aproximativ 50 în toată țara, majoritatea ”fie foste cadre ale ISU, fie firme ale actualilor conducători ai ISU care au ca și acționari sau ca administratori persoane interpuse”.

Potrivit liberalului, în condițiile în care la data de 1 octombrie nu se mai aplică termenul de grație acordat în vederea intrării în legalitate pentru construcțiile puse în funcțiune în lipsa autorizației de securitate la incendiu, amenzile încep să curgă (și sunt foarte mari), chiar dacă există zeci de mii de documentații depuse în toată țara înainte de acest termen, care așteaptă încă să fie avizate.

”Amenzile sunt de la 30.000 de lei la 50.000 de lei și vor afecta în primul rând școlile, pentru că aici avem cele mai mari probleme cu autorizațiile la incendiu. Iar acest lucru se va răsfrânge asupra bugetelor locale. I-am invitat săptămâna viitoare la comisie pe cei de la ISU și pe doctorul Arafat, vrem să discutăm foarte serios acest lucru, vrem să vedem care sunt măsurile pe care le-au luat, pentru că din informațiile pe care le avem noi până la această dată, lucrurile trenează…”

Florin Roman a precizat că situația este îngrijorătoare și în județul Alba, unde s-au strâns foarte multe dosare și există un singur expert.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare