Rămâi conectat

Monden-Clubbing

VIDEO: Fenomenul „Ice Bucket Challenge” a contaminat ALBA. Zeci de tineri au acceptat provocarea de a-şi turna apă cu gheaţă în cap, în scop umanitar

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fenomenul care a isterizat mapamondul, „Ice Bucket Challenge” a ajuns şi în judeţul Alba. Zeci de tineri au acceptat provocarea de a-şi turna o găleată de apă cu gheaţă în cap, în scop umanitar. Albaiulienii George Ţălnar, Alin Ignat, Cosmin Ioan Toma, Silvia Henegar, Anna Milea, Rareş Ţicleanu  sau aiudeanul Raul Tătar, sunt doar câţiva dintre ei. Dintrei aceştia, au declarat că au făcut donaţii Fundaţiei Mereu Aproape, la”Crucea Roşie” sau pentru copii bolnavi din judeţ.

După „Harlem Shake” şi „Happy” un nou fenomen, „Ice Bucket Challenge” face ravagii în întreaga lume, iar de pe listă nu lipseşte judeţul Alba.

Campania spectaculoasă „Ice Bucket Challenge” a debutat în urmă cu doar aproximativ două luni, în Statele Unite al Americii, fiind iniţiată de un american diagnosticat cu ALS. Ea are scopul de a aduna fonduri pentru cercetare medicală dedicată celor care suferă de scleroză laterală amiotrofică.

După modelul american, zeci de albaiulieni au ajuns să-şi toarne apă cu gheaţă în cap, pentru cauze nobile.

Tinerii primesc provocări, iar la rândul lor nominalizează alţi prieteni, care cred ei că ar face aşa ceva în scop umanitar. După ce se filmează cum îşi toarnă găleata cu apă rece în cap, îşi postează filmuleţul demonstrativ pe o reţea de socializare şi îşi provoacă prietenii ca în 24 de ore să le urmeze exemplul.

Primul din Alba Iulia care „a spart gheaţa şi şi-a turnat-o în cap” a fost George Ţălnar, fiul fostului antrenor la Dinamo,  Cornel Ţălnar. Prin această provocare, George a donat 50 de euro unui băiat de 16 ani din Pianu de Jos, ce suferă de distrofie musculară progresivă.

Campaniei „Ice Bucket Challenge” s-au alăturat o mulţime de celebrităţi din toată lumea dar şi oameni obişnuiţi. Printre vedetele din România care au răspuns provocării găleţii cu apă se numără Andreea Esca, care a făcut asta chiar în direct, la ştirile Pro Tv, Dan Bitman (într-un mod mai original), Loredana, Delia, Liviu Teodorescu, Andra, Radu Vâlcan, Tudor Chirilă.

Şi politicienii sunt contaminaţi de fenomen. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi-a turnat o găleată cu apă rece în cap, în vacanţă, în Turcia, şi a făcut o donaţie pentru bolnavii care suferă de scleroză laterală amiotrofică. A  provocat-o la rândul lui pe Elena Udrea, care a declarat, chiar la Alba Iulia, că îşi va turna „găleata de apă şi gheaţă” în faţa Guvernului şi îl va provoca apoi pe Victor Ponta. Cine urmează la rând să fie provocat, oare?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea