Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Biodiversitea din siturile “Frumoasa”, de pe Valea Sebeșului, obiectul unui film documentar

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conştientizarea publicului cu privire la valoarea biodiversităţii din Frumoasa prin intermediul unui film documentar şi a 7 filme scurte, a căror realizare a costat 75.000 de lei.

sit Frumoasa (4)“Pentru sensibilizarea cetățenilor din cele 24 de localități incluse în siturile ”Frumoasa” au fost realizate șapte filme scurte și un film documentar de 30 de minute, care prezintă speciile naturale și habitatele de importanță comunitară ale sitului, beneficiile asociate, problemele existente și alte aspecte relevante pentru proiect.

Filmul documentar conţine o prezentare generală a celor două situri, mediul abiotic şi biotic (geologie, geomorfologie, climă, floră, faună), habitatele naturale şi speciile sălbatice care fac obiectul conservării, precum şi date de arheologie-istorie, aspecte de cultură şi tradiţii din zona Frumoasa.

De asemenea, deoarece suprafaţa şi complexitatea capitalului natural din cele două situri este extrem de mare, au fost realizate şi 7 filme scurte (de câte două minute) în care sunt prezentate problemele specifice aferente fiecărei grupe taxonomice de specii (mamifere, păsări, amfibieni şi reptile, peşti, nevertebrate, floră) şi habitatelor naturale ce constituie obiectivele de conservare. Filmările s-au întins pe perioada celor patru anotimpuri. Acest lucru a fost considerat important atât pentru surprinderea diverselor faze din ciclul de viaţă al anumitor specii, cât şi pentru corelarea cu activităţile umane specifice fiecărei perioade din an.

conferinta CJ AlbaFilmele au fost regizate de Mariana Pachiș și realizate de Brio Media SRL Pitești, beneficiind și de participarea actriței Adriana Trandafir. Filmul documentar şi filmele scurte au fost difuzate la televiziunile locale sau regionale din Alba, Sibiu, Vâlcea și Hunedoara, dar vor fi utilizate și pentru promovarea ROSCI0085 Frumoasa şi ROSPA0043 Frumoasa în cadrul Centrului de Vizitare şi Informare Frumoasa (care va fi construit în Poarta Raiului).

Prin proiectul “Managementul integrat al siturilor ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa”, SMIS – CSNR 36409 se propune realizarea planului de management integrat pentru siturile ROSCI0085 Frumoasa și ROSPA0043 Frumoasa, cu accent pe măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile și habitatele de importanță comunitară aflate pe suprafața acestora. Suprafața totală a ariilor vizate de proiect este de 137.115 ha, localizată în raza teritorială a județelor: Alba, Hunedoara, Sibiu și Vâlcea. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu 2007-2013, Axa prioritară 4, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)”, au precizat coordonatorii proiectului în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea