Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Momentul spectaculos în care două macarale imense montează o grindă. Stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constructorul Impresa Pizzarotti avansează cu lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș la Pârâul Iovului, însă tot nu mobilizează câți oameni și-ar dori. Reporterii ziaruluiunirea.ro au surprins momentul montării unei grinzi pe unul dintre podurile tronsonului.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul Impresa Pizzarotti face ANGAJĂRI: muncitori, șoferi, mecanici auto

La jumătatea lunii mai, antreprenorul general lotului I de pe Autostrada Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti, nu a reușit să mobilizeze cu mult mai mulți oameni și utilaje, decât de obicei, chiar dacă se lucrează pe aproape toate porțiunile ale tronsonului, uneori de la 7 dimineața până la 21.00. S-a lucrat inclusiv de 1 mai la Dealul de la Pârâul Iovului.

Una dintre principalele activități care se desfășoară zilele acestea pe lotul I este ridicarea și montarea grinzilor la viitorul pod peste râul Sebeș. Până în prezent sunt montate aproximativ 70% din grinzi, iar dacă lucrurile decurg normal se estimează că până marți, 15 mai 2018, la viitorul pod de la râul Sebeș vor fi ridicate toate grinzile.

Prezenți, sâmbătă, în șantier, reporterii ziaruluiunirea.ro, au surprins momentul spectaculos în care cele două macarale mari ridicau și poziționau una dintre grinzi.

YouTube video

YouTube video

La Valea Orzii se turna beton la culeea viitoarei supratraversări a autostrăzii de pe partea dreaptă a văii, sensul de mers spre Oarda de Sus.

YouTube video

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Prelate și panouri de polistiren, montate pentru antifonare, în zona cu case de la Oarda

La viitorul pod peste râul Mureș erau prezente trei foreze, pentru a face ultimii doi piloni și nu au mai fost lansate alte grinzi. Între porțiunea dintre podul Mureș și viitorul pod peste râul Ampoi, sâmbătă, în jurul orei 18.30, mai multe utilaje lucrau la balastul stabilizat, iar la viitorul pod peste râul Ampoi, pe sensul de mers Sebeș-Alba Iulia s-a făcut armătura de fier.

YouTube video

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord se lucra la terasamente până în apropierea pilonilor de lângă calea ferată, iar la Dealul de la Pârâul Iovului, au început să radă coama dealului, chiar porțiunea unde existau suspiciuni că ar putea aluneca terenul.

Citește și:  Speranțe timide pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeș–Turda: o parte din firmele mici care desfășoară lucrări și-au primit banii restanți pe 2017

YouTube video

Autostrada Sebeș-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

[nggallery id=5608]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea