Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Momentul spectaculos în care două macarale imense montează o grindă. Stadiul lucrărilor

Publicat

în

Constructorul Impresa Pizzarotti avansează cu lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care se întinde de la Sebeș la Pârâul Iovului, însă tot nu mobilizează câți oameni și-ar dori. Reporterii ziaruluiunirea.ro au surprins momentul montării unei grinzi pe unul dintre podurile tronsonului.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda: Constructorul Impresa Pizzarotti face ANGAJĂRI: muncitori, șoferi, mecanici auto

La jumătatea lunii mai, antreprenorul general lotului I de pe Autostrada Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti, nu a reușit să mobilizeze cu mult mai mulți oameni și utilaje, decât de obicei, chiar dacă se lucrează pe aproape toate porțiunile ale tronsonului, uneori de la 7 dimineața până la 21.00. S-a lucrat inclusiv de 1 mai la Dealul de la Pârâul Iovului.

Electrica Furnizare Discount

Una dintre principalele activități care se desfășoară zilele acestea pe lotul I este ridicarea și montarea grinzilor la viitorul pod peste râul Sebeș. Până în prezent sunt montate aproximativ 70% din grinzi, iar dacă lucrurile decurg normal se estimează că până marți, 15 mai 2018, la viitorul pod de la râul Sebeș vor fi ridicate toate grinzile.

Prezenți, sâmbătă, în șantier, reporterii ziaruluiunirea.ro, au surprins momentul spectaculos în care cele două macarale mari ridicau și poziționau una dintre grinzi.

La Valea Orzii se turna beton la culeea viitoarei supratraversări a autostrăzii de pe partea dreaptă a văii, sensul de mers spre Oarda de Sus.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Prelate și panouri de polistiren, montate pentru antifonare, în zona cu case de la Oarda

La viitorul pod peste râul Mureș erau prezente trei foreze, pentru a face ultimii doi piloni și nu au mai fost lansate alte grinzi. Între porțiunea dintre podul Mureș și viitorul pod peste râul Ampoi, sâmbătă, în jurul orei 18.30, mai multe utilaje lucrau la balastul stabilizat, iar la viitorul pod peste râul Ampoi, pe sensul de mers Sebeș-Alba Iulia s-a făcut armătura de fier.

La viitorul nod rutier Alba Iulia Nord se lucra la terasamente până în apropierea pilonilor de lângă calea ferată, iar la Dealul de la Pârâul Iovului, au început să radă coama dealului, chiar porțiunea unde existau suspiciuni că ar putea aluneca terenul.

Citește și:  Speranțe timide pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeș–Turda: o parte din firmele mici care desfășoară lucrări și-au primit banii restanți pe 2017

Autostrada Sebeș-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Ştirea zilei

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Publicat

în

ȘTIREA TA| Prevenția și protecția sunt un lux pe o rută de transport în comun din ALBA: „Nici șoferul nu poartă mască”

Potrivit informațiilor transmise de către un cititor redacției ZiarulUnirea.ro pe ruta Alba Iulia – Cugir, județul Alba, în mijlocul de transport în comun, prevenția și protecția sunt un lux, ori o întâmplare.

„Ieri am mers pe această rută și am rămas efectiv îngrozit. Mai mult de jumătate din călători nu purtau deloc mască. Dar ce să ne mai mirăm dacă nici ȘOFERUL nu purta mască de protecție! Ce exemplu dă la ceilalți călători, dacă însăși șoferul nu poartă mască?

Pe de altă parte, era foarte mare înghesuială și plin de oameni în autobuz, bineînțeles, fără mască. Stăteau chiar și câte 3-4 unul lângă altul, fără mască. Un om stătea foarte aproape de mine și nu purta mască, „îmi sufla în gură” , cum s-ar spune.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Bineînțeles că am făcut o sesizare și către compania de transport, dar aceștia nu au răspuns în nici o manieră.

Dacă nu se iau măsuri concrete și sigure pentru prevenirea COVID-19 și controale intense în mijloacele de transport, cum am vrea să scăpăm de această pandemie? Ne mai mirăm de cazurile de COVID-19, când în mijloacele de transport oamenii stau ,,relaxați și fără mască de protecție”. Cel mai jignitor lucru, este că însăși șoferul nu poartă mască.

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare