VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda: La viitorul nod rutier Sebeș, Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu
La viitorul nod rutier de la Sebeș al Autostrăzii Sebeș-Turda, cea mai amplă lucrare de pe lotul 1 – practic ”o autostradă în autostradă” întrucât sunt nu mai puțin de 14,5 km de bretele – antreprenorul Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu, pentru cele două bretele care vor avea câte două benzi pe sens și care vor face legătura cu A1.
Deja, peste râul Sebeș s-a făcut un mic pod tehnologic. Încă de acum două săptămâni s-a avansat dincolo de calea ferată cu decopertarea pentru cele două bretele care vor face legătura cu A1 spre Vințișoara.
La jumătatea Lancrămului, în locul cunoscut sub numele de ”Calea Vacii”, se turna beton la una dintre culeele viitoarei supratraversări.
Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.
Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în data de 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.
CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Viitorul pod peste râul Sebeș are toate grinzile montate
Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.
Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL. Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 28 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii