VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda: La viitorul nod rutier Sebeș, Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La viitorul nod rutier de la Sebeș al Autostrăzii Sebeș-Turda, cea mai amplă lucrare de pe lotul 1 – practic ”o autostradă în autostradă” întrucât sunt nu mai puțin de 14,5 km de bretele – antreprenorul Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu, pentru cele două bretele care vor avea câte două benzi pe sens și care vor face legătura cu A1.

Deja, peste râul Sebeș s-a făcut un mic pod tehnologic. Încă de acum două săptămâni s-a avansat dincolo de calea ferată cu decopertarea pentru cele două bretele care vor face legătura cu A1 spre Vințișoara.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La jumătatea Lancrămului, în locul cunoscut sub numele de ”Calea Vacii”, se turna beton la una dintre culeele viitoarei supratraversări.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în data de 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Viitorul pod peste râul Sebeș are toate grinzile montate

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, duminică 20 mai 2018, zi plină în zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord  

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL. Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Costelis 22 mai 2018 at 22:12

Le dam un premiu???
Au intarziat „doar” cativa ani!!

bgi 25 mai 2018 at 6:10

am putea. s-au miscat admirabil. intarzierea de cativa ani e datorata autoritatilor noastre dragi fiindca autorizatia de constructie s a emis abia anul acesta in 16 februarie.

Comentariile sunt oprite