Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO/ Autostrada Sebeș – Turda: La viitorul nod rutier Sebeș, Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La viitorul nod rutier de la Sebeș al Autostrăzii Sebeș-Turda, cea mai amplă lucrare de pe lotul 1 – practic ”o autostradă în autostradă” întrucât sunt nu mai puțin de 14,5 km de bretele – antreprenorul Pizzarotti a avansat cu decopertarea dincolo de râu, pentru cele două bretele care vor avea câte două benzi pe sens și care vor face legătura cu A1.

Deja, peste râul Sebeș s-a făcut un mic pod tehnologic. Încă de acum două săptămâni s-a avansat dincolo de calea ferată cu decopertarea pentru cele două bretele care vor face legătura cu A1 spre Vințișoara.

La jumătatea Lancrămului, în locul cunoscut sub numele de ”Calea Vacii”, se turna beton la una dintre culeele viitoarei supratraversări.

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Reamintim că Ministerul Transporturilor a emis în data de 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

CITEȘTE ȘI: FOTO, VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Viitorul pod peste râul Sebeș are toate grinzile montate

Lucrările vizate de acest document sunt evaluate la 75,6 de milioane de lei şi urmează a fi executate într-o perioadă de 18 luni.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1, duminică 20 mai 2018, zi plină în zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord  

Contractul pentru proiectarea şi construirea celor 17 kilometri ai primului lot din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit în 2014 Asocierii Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL. Valoarea contractului este de 541,7 milioane de lei, iar termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era octombrie 2016.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea