Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2 filmat complet: Progrese la podul peste Mureș de la Rădești, la terasamente, rigole și șanțuri betonate sau la secțiuni izolate de asfalt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2 filmat complet: Progrese la podul peste Mureș de la Rădești, la terasamente, rigole și șanțuri betonate sau la secțiuni izolate de asfalt

Vinere, 22 mai 2020, Asociația Pro Infrastructură a filmat din dronă toți cei 24,25 kilometri ai lotului 2 al Autostrăzii A10 între Aiud și Alba Iulia Nord.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din imagini se poate observa că pe lotul 2 a crescut mobilizarea, iar stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%. Din păcate, potrivit reprezentanților Asociației, acest segment de drum nu va fi dat în trafic nici în anul 2020, contrar promisiunilor.

”Proiectul de 550 milioane de lei are ordin de începere emis în decembrie 2014 și trebuia să fie gata în 2016, dar nu va fi terminat nici în 2020, având în continuare birocrație nerezolvată și un constructor grec mediocru (Aktor) care a fost susținut în contract de un partener român (Euroconstruct) intrat între timp în insolvență.

YouTube video

După ani întregi de avans în teren cvasi-inexistent, în ultimele săptămâni mobilizarea a cunoscut îmbunătățiri semnificative, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 70%.

S-a progresat la podul peste Mureș de la Rădești, la terasamente, rigole și șanțuri betonate sau la secțiuni izolate de asfalt. Activitatea poate fi îmbunătățită substanțial în special pe partea de structuri nefinalizate și la așternerea asfaltului.

Suntem foarte rezervați cu privire la apariția „luminiței de la capătul tunelului”, deoarece antreprenorul general are mari restanțe financiare către subcontractori, existând riscul ca în orice moment aceștia din urmă să stopeze lucrările. În plus, stâlpii de înaltă tensiune din nodul rutier Teiuș tot nu sunt mutați și blochează pasajul peste calea ferată din apropiere, punctul critic al șantierului.

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze relocarea acelei rețele electrice și să finalizeze procedurile prin care pot plăti direct subcontractorii celor de la Aktor”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea