VIDEO| Autostrada A10 Sebeș-Turda: Asociația Pro Infrastructură solicită CNAIR să deschidă parțial autostrada cât mai rapid în acest an pe aproximativ 8 km, între nodurile Alba Iulia Sud și Sebeș

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Deși pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, a început în urmă cu câteva zile relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, LEA 110 KV, unul dintre blocajele invocate de către constructor care practic îl împiedica să termine lucrările la pasajul peste calea ferată, cei de la Asociația Pro Infrastructură sunt de părere că șansele ca cele două tronsoane să fie finalizate până în 30 noimebrie 2020, termen asumat de constructori, sunt minime.

ELIT

”Mare minune! După aproape 6 (șase) ani de la semnarea contractului lotului 1 din #AutostradaA10 Sebeș-Turda, s-a intrat în linie dreaptă cu relocarea stâlpilor de înaltă tensiune la nodul rutier Alba Iulia Nord!

În scurt timp vom scăpa de acest blocaj interminabil, iar antreprenorul general va putea să termine ultimele pile ale pasajului peste calea ferată și instalarea tablierului metalic.

Din păcate, nu este suficient. Ritmul de lucru al celor de la Pizzarotti este în continuare extrem de redus. Ba chiar în zona Oarda i-a lovit „blestemul meșterului Manole”, fiind nevoiți să demoleze o parte din zidul armat din cauza execuției deficitare.

La Sebeș, pilele podului principal nu sunt gata, grinzile de beton nu sunt ridicate și sunt ZERO șanse pentru finalizarea nodului în 2020.

Solicităm încă o dată (o facem din 2018!) responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai constructorului să deschidă parțial autostrada cât mai rapid în acest an pe aproximativ 8 din cei 17 km ai tronsonului, între nodurile Alba Iulia Sud și Sebeș (pe bretelele scurte), degrevând un DN1 extrem de aglomerat!”, scrie pe pagina de facebook a Asociației Pro Infrastructură.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419