VIDEO: aiudeanul Raul Șteau, la Sassuolo, în Serie A, coleg cu un alt conjudețean, zlătneanul Andrei Mărginean!

Aiudeanul Raul Șteau, unul dintre cele mai talentate produse fotbalistice din județul Alba ale ultimelor ani, a semnat un contract valabil pentru doi ani și jumătate cu US Sassuolo, formația clasată pe poziția a 11-a în Serie A. Aici va fi coleg cu un alt jucător din Alba, zlătneanul Andrei Mărginean, ajuns în Italia în urmă cu un an.

Anunțul a fost făcut de impresarul Cătălin Sărmășan, cel care a intermediat mutarea, Șteau antrenându-se în “verde-negru” de aproximativ trei luni, inclusiv cu prima formație. Sassuolo are deja în componența lotului alti doi români, Andrei Mărginean (17 ani) și Marius Marin (20 de ani, din Timișoara).

Aiudeanul Raul Şteau a plecat de la Viitorul Abrud, a ajuns la Viitorul Cluj-Napoca şi până în vara trecută a fost legitimat la Centrul de Excelenţă “Tricolor 11” Deva, de atunci căutând diverse variante pentru a pleca în străinătate.

Citește și: Mijlocaşii din Alba, Andrei Mărginean şi Raul Şteau, convocaţi din nou la naţională | România Under 17, dublă amicală cu Turcia pentru pregătirea Turului de Elită

Șteau (va împlini 18 ani în 22 aprilie) și Mărginean (18 ani în 3 iulie), cei doi mijlocași originari din Alba, ambii mijlocași, extrem de promițători, au fost colegi în numeroase momente la acțiunile echipei naționale a României, inclusiv anul trecut la calificările pentru Turul de Elită din 2018, din Ungaria, competiție la care a participat doar Mărginean.

Nu e deloc impresionat de zecile de milioane care se rostogolesc zilnic sub ochii lui pe terenul de antrenament al echipei de Serie A”, a precizat agentul tânărului fotbalist

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...