Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Veste bombă în fotbalul județean, Șurianu Sebeș se înscrie în Liga a 3-a! Alba, cu șase reprezentante în al treilea eșalon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Armand Popescu Surianu Sebes 1După ultimele decizii ale FRF, Șurianu Sebeș se va înscrie în Liga a 3-a, profitând de situația existentă în cel de-al treilea eșalon.

Și AFC Unirea 1924 Alba Iulia are în acest moment perspectiva să joace în Liga a 3-a, șansele crescând considerabil în cazul „alb-negrilor”, care mai aşteaptă numai confirmarea oficială!

Gruparea din „Arini” va solicita un loc în Liga a 3-a, trebuind să aștepte o decizie favorabilă dinspre FRF, în măsura locurilor disponibile pentru a fi completate seriile.

Sunt șanse ca echipa din „Arini” să joace pe a treia scenă, profitând de oportunitatea ivită peste noapte, termenul de înscriere solicitat de FRF fiind 24 august, ora 17.00.

În proporție covârșitoare, vom depune cerere de înscriere în Liga a 3-a. Analizăm condițiile și criteriile, calculele financiare le știam. În măsura locurilor disponibile din Liga a 3-a, avem șanse să participăm, pentru că am reușit să ne clasăm pe locuri fruntașe în Liga a IV-a. Sunt anumite criterii de îndeplinit, să vedem dacă îndeplinim toate punctele prevăzute în regulamente. Dacă FRF va avea toate locurile ocupate de alte echipe, atunci şansele noastre se reduc. Trebuie să aşteptăm o hotărâre FRF„, a precizat Armando Popescu, finanțatorul formației din Sebeș.

În schimb, preşedintele Daniel Popa susţine că şansele de reuşite sunt destul de reduse. „O să avem o întrevedere în această seară, să discutăm ceea ce trebuie să facem. Din punctul meu de vedere, trebuie să ne organizam într-un timp foarte scurt„, a admis Daniel Popa.

*Alba, cu șase reprezentante?

Dacă Șurianu va avea câștig de cauză, atunci Alba are oportunitatea de a avea 6 reprezentante la start, alături de gruparea din Sebeș mai fiind în calcule AFC Unirea 1924 Alba Iulia, cu șanse majore să participe, Performanța Ighiu, Metalurgistul Cugir, Industria Galda de Jos și Mureșul Vințu de Jos, în cazul în care nu va abandona.

Astfel, FRF a hotărât să prelungească termenul de înscriere în campionat, fără a condiționa prezența cluburilor interesate.

Conform www.liga2.ro, după decizia de a amâna cu o săptămână startul noului sezon al Ligii 3, ediţia 2016/2017, pentru 3 septembrie, Federaţia Română de Fotbal a hotărât în cadrul Comitetului de Urgenţă din 22 august să prelungească termenul de înscriere în campionat.

În urma retragerii, desfiinţării sau excluderii mai multor cluburi ce ar fi trebuit să ia startul în noul sezon al Ligii 3, FRF a decis să dea liber la înscrierea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic tuturor echipelor interesate. Campionatul Ligii 3 ar fi trebuit să fie format în acest sezon din şase serii, însă, din lipsă de participante, numărul seriilor a fost redus în această vară la cinci. Din câte se pare, nici acestea nu pot fi completate în întregime.

Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, şi Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, au hotărât, cu unanimitate de voturi, în cadrul Comitetului de Urgenţă din 22 august să ia act de solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal din data de 18.08.2016 cu privire la prelungirea termenului de înscriere în competiţia Campionatul Naţional Liga a 3-a pentru toate cluburile interesate şi să aprobe prelungirea termenului menţionat până la data de 24.08.2016, ora 17:00.

Astfel, componenţa seriilor Ligii 3 şi participantele în campionatele naţionale Under 17 şi Under 19, vor fi făcute publice abia după 24 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea