Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Verdict crunt pentru Alexandru Kiraly: sezon încheiat! Fundașul stânga, ruptură de ligamente încrucișate și menisc

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Kiraly, fundașul stânga din Zlatna, nu va mai juca fotbal în prima parte a acestui an, din pricina unei accidentări grave la genunchiul drept: ruptură de ligamente și menisc.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a suportat o inrervenție chirurgicală în luna decembrie, în Ungaria, la Székesfehérvár (localitate apropiată de Budapesta). De altfel, în toamna trecută promițătorul jucător a fost chinuit în permanență de probleme medicale, fiind nevoit să absenteze de pe teren luni bune. Totul a început în runda inaugurală a sezonului, în 27 august, la meciul cu CS Hunedoara, când din pricina durerilor a fost înlocuit în minutul 68. A stat aproximativ o lună și jumătate pe tușă în încercarea de a se restabili din punct de vedere medical, revenind în 19 octombrie, la victoria de senzație din Cupa României, 1-0 cu prim-divizionara Chindia Târgoviște, partidă în care a intrat în ultimele 33 de minute. O bucurie extrem de scurtă, întrucât, la câteva zile, la Tg Mureș, în Liga 3, a început titular, însă a fost substituit în minutul 34 din cauza problemelor, acela fiind ultimul său joc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Am simțit dureri la o schimbare de direcție, iar examenul ulterior RMN a relevat o ruptură a ligamentelor încrucișate și o leziune de menisc”, a spus Alex, care evoluează pe același post cu tatăl său, fostul fotbalist din anii 2000 de la Minaur Zlatna (Divizia B) și Unirea Alba Iulia (inclusiv în Divizia A).

Verdictul a fost unul dureros: sezon încheiat, întrucât recuperarea durează, într-o primă fază, o jumătate de an, astfel că revenirea sa ește așteptată doar în toamnă, în campionatul viitor.

Fac de două luni kinetoterapie, trag din greu, dar există probleme întrucât am pierdut 8 centimetri din circumferința masei musculare la piciorul operat”, a mai spus Kiraly junior. Acesta a început fotbalul la Zlatna, a trecut pe la Unirea Alba Iulia (juniori), s-a pregătit cu Industria Galda de Jos și apoi a plecat la CS Ocna Mureș în 2020, echipă cu care a promovat în acea vară în Liga 3 (un baraj în trei, în condiții de pandemie, la Ungheni), fiind titular două sezoane (acoperea capitolul “under”).

*Blestemul accidentărilor

Concluzionând, se poate spune că blestemul accidentărilor, care în ultimii ani a lovit fotbalul din Alba, a mai făcut o victimă. Cinci jucători din județ au fost obligați din pricina problemelor de sănătate să ia pauză pentru diverse perioade: Cătălin Suciu (portar, CS Universitatea Alba Iulia), Tudor Cristea (atacant, CS Ocna Mureș), Filip Morar (apărător, Unirea Alba Iulia, a revenit toamna trecută, după mai bine de un an, având ruptură de peroneu și smulgere de ligamente la glezna stângă), în partea secundă a anului 2021, pe această listă adăugându-se în primăvara anului trecut Ionuț Cioplântă (apărător, CS Ocna Mureș, a renunțat la fotbal) și Andrei Tăban (jucător de bandă, Metalurgistul Cugir, s-a accidentat în februarie, ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare la genunchiul stâng, a revenit în octombrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea