Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vera Zelenscaia de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, singurul 10 curat, din județul Alba, la Definitivat 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vera Zelenscaia, profesor la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a obținut singurul 10 curat, din județul Alba, la examenul de definitivare în învățământ 2015.

VeraMinisterul Educației a publicat, marți, pe portalul Edu.ro, rezultatele probei scrise a examenului de definitivare în învățământ. Vera Zelenscaia este singurul dascăl care a obținut 10 pe linie la cele două inspecții la clasă cât și la proba scrisă. Ea a susținut examenul la disciplina Educație muzicală specializată, didactica acesteia și elemente de pedagogie și psihologie a educației.

Vera Zelenscaia a declarat pentru ziarul ”Unirea”, ediția online, că este originară din Republica Moldova, unde a predat înainte să vină în România.

”Îmi place foarte mult la Liceul de Arte ”Regina Maria”, atmosfera este una foarte plăcută, iar personalul este deosebit. Aș vrea să rămân în continuare aici. Sunt mândră de elevi și de performanțele pe care le-au obținut la olimpiade”, a afirmat Vera Zelenscaia.

Proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ a fost susținută de 114 candidați din județul Alba, potrivit inspectorului școlar Monalisa Borza. Un procent de 53 la sută dintre candidați nu au promovat examenul. 11 candidați au avut note sub 5, la proba scrisă.

Citește și Rezultate Definitivat 2015: Ministerul Educației a publicat, pe Edu.ro, rezultatele la proba scrisă

Candidații nemulțumiți vor putea să depună contestații în 14-15 iulie. Acestea vor fi soluționate în 16-17 iulie și afișate în 18 iulie. Definitivatul este examenul pentru obținerea dreptului de practică în învățământul preuniversitar.

În județul Alba, proba scrisă a fost susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Profesorii pot sa susțină această probă de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Candidații care pică definitivatul pot fi angajați doar ca profesori debutanți. Nota minima de promovare a examenului este 8.00.

Examenul de definitivare 2015 a constat în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii. Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii au trebuit să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an.

Profesorii care promovează examenul de definitivat 2015 își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. După acest examen, următoarele trepte în cariera pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II si gradul didactic I.

Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului într-o școala pe perioada nedeterminata. Candidații care au luat titularizarea, dar pica definitivatul li se desface contractul de munca încheiat pe perioada nedeterminata și pierd astfel calitatea de titular. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea