Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultate Definitivat 2015: Ministerul Educației a publicat, pe Edu.ro, rezultatele la proba scrisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate Definitivat 2015: Ministerul Educației a publicat, marți, pe Edu.ro, rezultatele examenului de definitivare în învățământ. 

Proba scrisă a avut loc în 9 iulie. Candidații nemulțumiți vor putea să depună contestații în 14-15 iulie. Acestea vor fi soluționate în 16-17 iulie și afișate în 18 iulie. Definitivatul este examenul pentru obținerea dreptului de practică în învățământul preuniversitar.

Rezultate definitivat 2015

Rezultate definitivat 2015 în județul Alba

La nivel național, pentru examenul de definitivat 2015 s-au înscris 10.297 de candidaţi, dar  au fost admişi să participe la proba scrisă 9.385 de candidaţi.

În județul Alba, proba scrisă a fost susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, cu participarea a 134 de dascăli. Inițial s-au înscris 141 de candidați; 7 au absentat și 20 s-au retras din concurs.

Profesorii pot sa susțină această probă de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Candidații care pică definitivatul pot fi angajați doar ca profesori debutanți. Nota minima de promovare a examenului este 8.00.

Examenul de definitivare 2015 a constat în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii. Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii au trebuit să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an.

Calendar:

  • 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
  • 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
  • 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
  • 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
  • 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
  • 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.

Profesorii care promovează examenul de definitivat 2015 își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. După acest examen, următoarele trepte în cariera pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II si gradul didactic I.

Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului într-o școala pe perioada nedeterminata. Candidații care au luat titularizarea, dar pica definitivatul li se desface contractul de munca încheiat pe perioada nedeterminata și pierd astfel calitatea de titular. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea