Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj, în „16”-imile de finală ale Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Revenită în Cupa CEV, a doua competiție continentală la importanță, Volei Alba Blaj va juca în „16”-imile de finală o dublă cu formația maghiară Vasas Óbuda Budapesta, primul meci în Ungaria, în perioada 16-18 noiembrie, iar returul la Tg. Mureș, în perioada 23-25 noiembrie.

Clasată pe locul al 4-lea în recenta ediție a campionatului maghiar, Vasas Óbuda Budapesta a mai fost adversar al echipei din „Mica Romă” la ultima prezență în grupele Champions League, cu o dublă victorie în contul ardelencelor, 3-1 la Budapesta (noiembrie 2019) și 3-0 la Sibiu (februarie 2020). Dacă se va califica în „optimile” de finală, Volei Alba Blaj va juca cu învingătoarea dintre PAOK Salonik (Grecia) și o echipă venită din preliminariile Ligii Campionilor. Obiectivul echipei blăjene în sezonul viitor al Cupei CEV este calificarea în semifinalele competiției, acolo unde ar putea întâlni puternica echipă Eczacibasi Istanbul.

Echipa din „Mica Romă” va aborda următorul sezon cu un nou antrenor pe banca tehnică, Stevan Ljubicic, ce l-a înlocuit pe Darko Zakoc, tehnicianul ce a reușit performanțe uluitoare cu formația din Alba.

În sezonul 2021/2022 a cupelor europene la volei feminin, România are înscrise doar trei reprezentante: CSM Volei Alba Blaj (Cupa CEV), CS Medgidia și CSM Lugoj (Cupa Challenge), asta întrucât campioana CSM Târgoviște și Dinamo București nu s-au înscris.

Volei Alba Blaj se va afla pentru a opta oară consecutiv la startul unei competiții europene și va juca în Cupa CEV, în urma clasării pe locul secund în campionat și a câștigării Cupei României în sezonul trecut.

Volei Alba Blaj va juca pentru a patra oară în Cupa CEV, o competiție în care a ajuns, în sezonul 2018/2019, până în finala competiției.

La startul ediției 2021/2022 a Cupei CEV se vor regăsi 23 de formații, cele mai cunoscute fiind Eczacibasi Istanbul (Turcia), Unet e-work Busto Arsizio (Italia), Uralochka Ekaterinburg și Proton Saratov (Rusia), VB Nantes și Volero Le Cannet (Franța), Allianz MTV Stuttgart și SSC Palmberg Schwerin (Germania) și ŁKS Commercecon Łódź (Polonia).

*S-a stabilit și programul Diviziei A1

Federația Română de Volei a stabilit, prin tragere la sorți, meciurile din cadrul turului Diviziei A1 la volei feminin, ediția 2021/2022. Nu a fost stabilită încă data la care va începe campionatul, aceasta urmând a fi decisă la jumătatea lunii iulie. Prima etapă a campionatului se va disputa la începutul sau la mijlocul lunii octombrie (3 sau 10 octombrie), în funcție de hotărârea Federației Române de Volei. CSM Volei Alba Blaj va debuta pe teren propriu, unde va primi vizita echipei CSM Lugoj. Sezonul regulat al Diviziei A1 va cuprinde obișnuitele meciuri tur-retur, iar pentru faza a II-a a campionatului se va reveni la sistemul meciurilor eliminatorii. În noua ediție a Diviziei A1, campionatul feminin va avea 12 echipe. În urma retragerii echipelor din Galați și Târgu Mureș, au acceptat invitația de a se înscrie în prima divizie echipele Dacia Mioveni și Universitatea Cluj.
În turul campionatului sunt următoarele următoarele meciuri: Et. 1: CSM Volei Alba Blaj – CSM Lugoj; Et. 2: CSM Volei Alba Blaj – ACS Volei Cristina Pîrv Turda; Et. 3: CS Medgidia – CSM Volei Alba Blaj; Et. 4: CSM Volei Alba Blaj – CS Dacia Mioveni 2012; Et. 5: CS „U” NTT Data Cluj – CSM Volei Alba Blaj; Et. 6: CSM Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 2005; Et. 7: CS Dinamo București – CSM Volei Alba Blaj; Et. 8: CSM Volei Alba Blaj – CS Rapid București; Et. 9: CS Știința Bacău – CSM Volei Alba Blaj; Et. 10: CSM Volei Alba Blaj – SCM Craiova; Et. 11: CSM Târgoviște – CSM Volei Alba Blaj.
În Cupa României, CSM Volei Alba Blaj, deținătoarea trofeului, este calificată direct în faza a doua a competiției (a sferturilor de finală), unde va întâlni, în sistem tur-retur, învingătoarea dintre CS Dacia Mioveni 2012 și CS „U” NTT Data Cluj.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea