Rămâi conectat

Actualitate

Valeriu Ciobanu: Românii – sub povara anilor şi a incompetenţei unor conducători!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

  Sărman popor român ai pierdut în general încrederea în clasa politică, iar de la guvernanţii de azi şi actuala Putere nu mai au nimic bun de aşteptat, nici ţăranii, nici muncitorii, nici pensionarii, nici intelectualii. Ai noştri români, destul de răbdători, văd că, indiferent ce ar gândi ei că ar face bine ţării, guvernanţii fac dimpotrivă: ceea ce aduce numai rău ţării şi locuitorilor ei.
Eroul necunoscut, căruia trecătorii grăbiţi îi întind câţiva bănuţi poate fi socotit portretul robot al unei întregi categorii sociale, azvârlite la periferia societăţii, dată uitării şi nu rareori batjocorită. Într-o societate condamnată la mizerie şi sărăcie perpetuă, „iubiţii” noştri conducători sub paravanul aşa- zisei reforme, nu fac decât să ducă la fraudă şi înstrăinare, la vânzarea avuţiei naţionale – sol şi subsol – marilor monopoluri şi finanţe internaţionale, afaceriştilor veroşi şi venetici. Suntem la stadiul de întreagă zonă defavorizată. Ar fi o naivitate să se creadă că, pe termen lung sau mediu, s-ar profila o soluţie pentru reformarea problemelor populaţiei defavorizate, reprezentată înainte de toate de cetăţenii vârstei a IlI-a. Ar trebui să dai dovadă de melancolie pseudo-umoristică considerând că actuala Putere cu conceptul ei de guvernare ar fi capabilă să garanteze un climat de mare transparenţă pentru a salva de la pieire o mare parte a societăţii.
Nu putem da vina numai pe actualul şef al statului. El este doar un produs al erei socialiste iar inteligenţa domniei sale destul de firavă nu-l poate ajuta să gândească mai profund la interesele vitale ale celor pe care îi reprezintă. Când îl priveşti şi auzi ce spune îţi inspiră mai mult milă decât dispreţ, probabil suferă de amnezie.
Ce am putea pretinde de la „un ins” absolvent al unei şcoli militare cu o capacitate intelectuală de submediocru, şcoală unde nu am auzit să existe vreodată un repetent şi mulţi poate promovaţi la mila domnului şi din câte se crede s-ar fi lăsat racolat de serviciile secrete care l-ar fi ajutat să fie comandor de vapor – comercial – reuşind să se ridice la rangul de „bişniţar de elită”. Domnia sa a afirmat că evenimentele din 1989 l-au găsit cu ceva bani – probabil agonisiţi din această îndeletnicire. Ştiut fiind că banii fac bani a reuşit să fie promovat în domeniul politic, umilindu-şi adversarii politici, uneori şi pe cei ce l-au propulsat în ierarhia politică (Petre Roman şi Stolojan).
Dacă s-ar face o analiză profundă şi corectă a activităţii fostului dictator N. Ceauşescu şi actualului dictator Băsescu Traian, punând în balanţă atât faptele bune cât şi greşelile şi inepţiile, se poate crede că Nicolae Ceauşescu poate fi considerat un înger. În perioade de glorie Nicolae Ceauşescu era primit şi vizitat de conducătorii celor mai mari state ale lumii, pe când Traian Băsescu la o întâlnire cu un şefi de state ai U.E., preşedintele statului francez l-a umilit atât de tare încât a făcut cu mâna un semn de dispreţ pentru a înţelege că nu acceptă discuţii cu acest personaj atât de ieftin şi neavenit.



Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea