Rămâi conectat

Sport

UTA Arad, un nou transfer din Alba: mijlocașul Ovidiu Truță (CS Zlatna)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Divizionara secundă UTA Arad înregimentează în această perioadă fotbaliști de perspectivă ce au evoluat în Alba în toamna trecută. Pe lângă transferul lui Răzvan Ivan (19 ani), fundașul lateral golgheter al Unirii Alba Iulia, cu 4 reușite în turul eșalonului terț, în curtea “Bătrânei Doamne” a ajuns recent un alt jucător talentat, mijlocașul dreapta (poate fi folosit și atacant) Ovidiu Truță, component de bază al CS Zlatna, locul doi la mijlocul stagiunii, în Liga a IV-a.

Născut în 2001, Truță a jucat titular în echipa de pe Ampoi, atât la nivel de seniori, cât și în formația juniorilor A1, campioană județeană la acest nivel pentru doi ani la rând. “Este jucător ce poate face diferența, cu viteză și tehnică”, l-a caracterizat Alin Cîmpean, antrenorul juniorilor zlătneni.

Conform unor surse autorizate, CS Zlatna urmează să dețină în continuare un procent de 10 la sută din drepturile de coproprietate la o vânzare ulterioară. Este al doilea jucător crescut de formația din Munții Apuseni după Andrei Mărginean (alt jucător din 2001) – colegul său de generație, care anul trecut a plecat în Italia, la Sassuolo Calcio, ambii pregătiți în trecut de Ionel Danciar. Ovidiu Truță a fost monitorizat și de Atalanta, iar în decembrie a fost prezent la Tg. Mureș, la o acțiune de selecție organizată de Federația Română de Fotbal pentru completarea lotului național Under 18, iar de la finele săptămânii trecute se pregătește cu UTA II (antrenor Alexandru Gaica), pentru care a și evoluat în amicalul cu Frontiera Curtici.

În acest context, al viceliderului celui de-al 4-lea eșalon competițional, CS Zlatna a disputat deja două partide de verificare (5-1 cu Metalu Aiud și 1-2 cu CSU Alba Iulia), țintarul jocurilor amicale mai cuprinzând disputele cu Unirea Alba Iulia (sâmbătă, 9 februarie), CS Hunedoara (16 februarie, în deplasare), Olimpia Aiud (23 februarie) și Performanța Ighiu (2 martie, acasă). Deocamdată nu a fost realizat niciun transfer, însă oficialii clubului speră să contrabalanseze plecările lui Oniche și Truță prin achiziționarea unui fundaș central și a unui mijlocaș, negocierile fiind în plină desfășurare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea