UPDATE. FOTO/ȘTIREA TA: Pregătirile sunt în toi pentru Mamut Bike Race deși traseul pe care se va desfășura concursul lasă de dorit. Care este opinia organizatorilor

Pe 14 septembrie are loc „Mamut Bike Race” 2019, un eveniment mult așteptat de către iubitorii de ciclism. Pregătirile pentru concursul de sâmbătă sunt în desfășurare. Traseul lasă de dorit dacă ne raportăm la crăpăturile mari din asfalt iar articipanții vor trebui să le ocolească. Însă, organizatorii MBR consideră că fisurile din asfalt nu vor afecta buna desfășurare a concursului.

Pregătirile pentru concursul de ciclism de sâmbătă sunt în toi. Cei care doresc să participe mai au timp să se înscrie până în 13 septembrie.

Din motive logistice, participanții nu se vor mai putea înscrie și nu vor mai putea achita taxa de participare la fața locului. Toți concurenții înscriși care vor achita taxa de participare în perioada 11-13 septembrie sunt rugați să aducă dovada de plată a taxei de înscriere pentru ridicarea pachetelor.

Citește și: 14 septembrie: „Mamut Bike Race” 2019, la Alba Iulia. Competiție de ciclism dedicată sportivilor amatori, prin pădurea din apropierea municipiului. PROGRAMUL

Traseul pe care se desfășoară concursul nu a mai fost reparat de doi ani. Participanții vor trebui să evite crăpăturile din astfalt care se întind pe kilometri întregi. De asemenea, toaletele publice au dispărut. A mai rămas una singură pe tot drumul.

UPDATE: Punctul de vedere al organizatorilor Mamut Bike Race

 ”Vreau doar să vă informez că concursul MBR nu este despre calitatea asfaltului de pe pista de biciclete. Vă asigur că colegii mei alături de alți voluntari au depus toate eforturile pentru a curăța de crengi, a mătura și marca toate potecile și drumurile traseului de concurs.

La un concurs de mountain-bike participanții sunt obisnuiți cu gropi mai mari decât acele fisuri din asfalt. Pista de biciclete e doar o zonă de tranzit a traseului. Traseul propriu-zis e offroad (drumuri forestiere sau de exploatare, poteci prin padure).” a precizat Claudiu Crișan, organizator Mamut Bike Race și director Asociația Bicheru Cycling.

Adela SPĂTAR

3 Comentarii

Pecos 12 septembrie 2019 at 21:48

Este un concurs de mtb. Nu de asfalt pe pista aia trista si crepata. Ati vazut traseul concursului? Cat % reprezinta asfalt? 2% ? Articolul asta este dezinformare pe fata. Aruncati cu gunoi in organizatorii eveninentului pentru ca primaria a lasat pista in paragina. Felicitari!

Cristian 13 septembrie 2019 at 8:55

Ce legatura are asfaltul cu concursul de Mountain Bike??? Putea sa fie si drum de pamant !
Adela please explain yourself!!!

Ana maria 13 septembrie 2019 at 9:10

Facem politica sau promovam evenimente facute cu munca si implicarea membrilor comunitatii?! Ce treaba au crapaturile din pista si toaletele ecologice cu concursul?! Stiti ce e ala mtb? Credeti ca pe concurenti ii arde sa mearga la toaleta in primele 3 minute dupa ce se da startul?! Daca vreti sa faceti politica, faceti-o acolo unde e cazul, nu va agatati de orice lucru bun cate se face in oras! P.S. Din respect pentru cititori si spirit de transparenta, ar teebui sa publicati comentariile.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...