Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Universitatea „1 Decembrie 1918”: Al 55-lea Doctor Honoris Causa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” (UAB) Alba Iulia a avut loc ceremonia decernării titlului „Doctor Honoris Causa” fostului rector al Universităţii Petroşani, prof. univ. dr. ing. Nicolae Dima, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe a UAB.

Nu voi insista asupra algoritmului ceremoniei, ci despre frumoasele mesaje de apreciere exprimate cu acest prilej la adresa prof. Nicolae Dima, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Mine şi Geologie din Sofia, Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi Universităţii din Petroşani.

„Ceremonia de astăzi (n.r. -ieri) este ea însăşi o modestă încercare de a-i mulţumi sărbătoritului nostru pentru deschiderea şi suportul ştiinţific şi didactic pe care le-a oferit universităţii noastre în momentele în care încercam să punem bazele aici, la Alba Iulia, pentru o specializare foarte solicitată pe piaţa muncii, Topografia. Ne amintim, cu deplină recunoştinţă, că domnul profesor Nicolae Dima s-a implicat cu mare dăruire în crearea întregului suport logistic şi didactic care face ca astăzi, la universitatea noastră, specializarea să fie una performantă. De la înfiinţarea acestui program şi până azi, colectivul de cadre universitare care deservesc această specializare beneficiază constant de sprijinul invitatului nostru, generaţiile de studenţi albaiulieni fiind, într-un fel, modelate şi de domnia sa„, a declarat prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”.El a adăugat că numeroase cadre didactice ale instituţiei albaiuliene de învăţământ superior au beneficiat de perfecţionare ştiinţifică şi practică de foarte bună calitate din partea distinsului profesor Nicolae Dima, devenind doctori sau doctoranzi în măsurători terestre.

 „Relaţia cu distinsul profesor Nicolae Dima s-a înfiripat cu mulţi ani în urmă, odată cu iniţierea programului de studii universitare, ciclul de licenţă: Cadastru şi organizarea teritoriului, moment în care domnia sa a susţinut autorizarea şi ulterior acreditarea specializării. Personalitatea ştiinţifică a domniei sale şi-a pus amprenta încă de la început asupra colectivului de specialişti închegat în 1997, sprijinindu-i şi susţinându-i în amplul proces de formare profesională„, a arătat în Laudatio conf. univ. dr. ing. Ioan Ienciu, şeful Colectivului de topografie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a UAB.

Conf. univ. dr. Diana Câmpan a citit Proclamatio, iar rectorul Moise Ioan Achim, i-a înmânat fostului său profesor din studenţie titlul „Doctor Honoris Causa”.

Prof. Nicolae Dima s-a născut în 6 februarie 1939 şi a absolvit Institutul de Mine din Petroşani, în 1961, parcurgând toate treptele carierei universitare, specializându-se în topografie minieră în Germania. În 1971 a devenit doctor în domeniul mine, ocupând de-a lungul timpului funcţiile de prodecan şi decan al Facultăţii de Mine, respectiv cele de prorector şi rector, ultimul mandat încheindu-se în 2008. În activitatea de invenţii şi inovaţii a obţinut medaliile de aur şi argint în 1988, fiind răsplătit şi cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, având şi o intensă activitate publicistică. Prof. univ. dr. ing. Nicolae Dima a mulţumit pentru titlul primit şi a declarat că apreciază foarte mult Universitatea „1 Decembrie 1918”, căreia îi urează să se claseze cât mai sus în viitoarele evaluări instituţionale. El este cel de-al 55-lea Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Robert GHERGU    

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea