Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Uniristul Fabian Himcinschi a marcat la Campionatul European!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Under 17 a României a început promiţător Europenele din Serbia şi la jocul de debut a remizat 1-1 (0-0) cu Cehia, adversarii egalând cu două minute înainte de final, la primul şut pe poartă. Cu uniriştii Eduard Schuller şi Fabian Himcinschi titulari, „tricolorii” au fost foarte aproape de a realiza calificarea la Campionatul Mondial, după ce golgheterul Himcinschi a deschis scorul în minutul 52, în urma unei superbe acţiuni personale. Fabian putea fi eroul României, dar cu 1-0 pe tabelă şi perspectiva extraordinară de a se califica la turneul final al Campionatului Mondial 2011, juniorii s-au crezut prea devreme cu biletele de Mexic în buzunar şi au ratat finalul.
lGolgheterul „tricolor” şi-a făcut datoria
Fabian Himcinschi va împlini 17 ani în 12 mai şi a confimat că în echipamentul Naţionalei marchează pe bandă rulantă, ajungând la cota 9 din 7 partide oficiale. Dacă fundaşul Eduard Schuller (evoluţie bună) a încheiat partida în teren, Himcinschi jr a fost înlocuit în minutul 72 şi a primit un avertisment în minutul 52. „E un gol important pentru mine, dar degeaba.
N-am câştigat, am căzut fizic şi psihic în ultimele 10 minute”, a declarat Fabi după cel mai important gol al carierei. Ultima reuşită românească la un turneu final îi aparţine unui alt albaiulian, Rareş Oprea în urmă cu un deceniu.
lCotă în creştere!
Impresionanta prestaţie a longilinului vârf la echipa naţională antrenată de Adrian Văsâi i-a făcut pe şefii Unirii să refuze înaintea Europeanului din Serbia o ofertă venită de la o agenţie de impresariat din Italia, ce oferea suma de 140.000 euro, anticipând o creştere a cotei acestuia. Cum recent, Fabi a semnat un contract de reprezentare cu firma fraţilor Becali, este de aşteptat ca la vară atacantul albaiulian să fie transferat pentru minimum 200.000 euro, existând deja o propunere din Spania, de la FC Sevilla. „Sunt nemulţumit că am fost egalaţi cu două minute înainte de final. Cu o victorie, 95 la sută eram calificaţi în Mexic şi ne băteam pentru semifinale. Mă bucur că fiul meu reuşeşte să joace bine la acest nivel înalt şi chiar să marcheze. Sunt convins că viitorul se anunţă deosebit şi în planul ofertelor care vor veni”, a spus Adorian Himcinschi, secundul Unirii, prezent la Belgrad.
lDueluri dificile
În urma rezultatelor înregistrate în primele jocuri: Germania – Olanda 0-2 (0-0): Rekik (50), Ebecilio (76) şi ROMÂNIA – Cehia 1-1 (0-0): F. Himcinschi (52)/ Salasovic (77), clasamentul Grupei B se prezintă astfel: 1. Olanda 3 puncte, 2-3. Cehia şi ROMÂNIA 1 p, 4. Germania 0 p. Meciurile viitoare se dispută astfel: *vineri, 6 mai: ROMÂNIA – Olanda (la Belgrad) şi Germania – Cehia (ambele de la ora 18.00); *luni, 9 mai: ROMÂNIA – Germania (la Smederevo) şi Olanda – Cehia (ambele de la 14.00).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea