Rămâi conectat

Sport

Uniristele Mihaela Acatrinei și Ana Rodean, în apropierea podiumului la un concurs internațional la Békéscsaba

Dan HENEGAR

Publicat

în

În încercarea de a realiza, pe ultima sută de metri, calificarea la Jocurile Olimpice din această vară din Japonia, mărșăluitoarele uniriste Mihaela Acatrinei și Ana Rodean au luat startul duminică la un Grand Prix omologat international, în Ungaria, la Békéscsaba (concurs desfășurat în paralel cu campionatele Ungariei).

Cu toate că oboseala acumulată în ultimele luni și-a spus cuvântul, atletele din Cetatea Marii Uniri au reușit clasări mulțumitoare, după cum urmează: Mihaela Acatrinei – locul cinci (cu rezultatul 1:36.16), Ana Rodean – locul șapte (timpul 1:37.13). Primele poziții au fost ocupate de Kataryna Zdieblo (Polonia) – locul întâi (1:30.35), Alana Barber (Noua Zeelandă) – locul al doilea (1:32.40), Barbara Kovacs (campioana Ungariei) – locul al treilea (1:33.23) și Olga Niedzialek (Polonia) – locul al 4-lea (1:34.34).

Ne așteptam la rezultate mai bune, însă acestea nu au fost pe măsura așteptărilor, din motive obiective. Vremea a fost potrivnică, a plouat pe întreaga durată a cursei, iar elevele mele nu au mai avut prospețime fizică. Un lucru firesc, întrucât a fost al 4-lea concurs din ultimele două luni și al treilea în decurs de trei săptămâni. Practic nici nu am mai avut timp de pregătire în această perioadă extrem de încărcată”, a spus antrenorul Gabriel Avram.

Următorul concurs important, decisiv pentru prezența la Tokyo, este în 16 mai, la Podebrady (Cehia), Campionatul European de marș pe echipe (seniori și Under 20), la care Ana Rodean se va înscrie în proba de 35 kilometri (o probă nouă în această disciplină).

Astfel, în 20 februarie, la naționalele de 20 de kilometri, la Timișoara, Mihaela Acatrinei a fost campioană (o oră 34 minute și 42 de secunde – record personal), iar Ana Rodean pe locul doi la senioare (timpul: o oră 39 minute și 4 secunde). În luna martie, în 27, a urmat Balcaniada de marș, în Turcia, în Antalya unde Mihaela Acatrinei a fost pe poziția a 4-a rezultatul 1:34.56, urmată de Ana Rodean – locul al 5-lea, cu timpul 1:36.17. Tot la Timișoara, în 4 aprilie, la Campionatul Național de Alergare pe șosea, 10 kilometri, cele două au concurat pentru CS Unirea, echipa cucerind medalia de bronz


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea