Rămâi conectat

Sport

Uniristele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatul Mondial de marș din Oman

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atletele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia), însoțite de antrenorul Gabriel Avram, fac parte din delegația României (compusă din 7 sportivi și doi antrenori) ce va participa în weekend la Campionatul Mondial de marș pe echipe, prima competiție importantă a anului, ce se va desfășura în Muscat, localitate din Oman, în perioada 4-5 martie.

Deplasarea se va face astăzi, 2 martie, cu o escală la Istanbul, iar revenirea în țară se va produce duminică, 6 martie.

Cu siguranță, căldura se anunță principalul adversar. Va fi cumplit să facem acest salt, de peste 30 de grade. Tocmai din acest motiv nu ne putem propune niciun obiectiv de performanță. Participăm, este importantă prezența la acest nivel, dar nu dorim să pericilităm calificăriile la Campionatele Mondiale și Europene”, a spus Gabriel Avram.

Cele 7 categorii de curse, la masculin și feminin, vor fi împărțite în două zile, Mihaela Acatrinei urmând să concureze vineri, 4 martie, după-amiaza, în proba de 20 kilometri marș, iar Ana Rodean, în dimineața zilei următoare, în proba de 35 kilometri. Următoarele întreceri sunt Campionatul Balcanic de marș (la Atena, în 3 aprilie) – pentru Mihaela Acatrinei, respectiv Campionatul Național de 35 kilometri marș, seniori și Under 23, la Dudince (Slovacia), în 23 aprilie, în cazul Anei Rodean. Cele două mărșăluitoare din Cetatea Marii Uniri au mai fost prezente la întreceri de o asemenea anvergură, în China, la Taicang (2018) și Roma (2016) – aici Rodean obținând calificarea la JO de la Rio de Janeiro.

Anul 2022 este un an de foc, dar și al marilor provocări pentru merituoasele mărșăluitoare de la CS Unirea Alba Iulia, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei. Este primul an în care se dispută atât Campionatul Mondial de atletism pentru seniori, în 15-24 iulie, în USA, la Eugene (Oregon) și Campionatul European de atletism pentru seniori, din 15-21 august, la Munchen (Germania).

Articol publicat în ediția tipărită a ziarului „Unirea” din 2 martie

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea