Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia – Viitorul Cluj 0-0 | „Alb-negrii”, remiză prețioasă în inferioritate și au predat „lanterna roșie”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a predat “lanterna roșie”, după remiza albă de pe “Cetate”, cu Viitorul Cluj, revelația actualei stagiuni. „Alb-negrii” au suferit în final, după ce au jucat 15 minute în inferioritate numerică. Fetița (75) a fost eliminat pentru cumul de avertismente. Elevii lui Sinescu au luat un punct prețios, ținând cont de derularea ostilităților și au părăsit ultima poziție, la golaveraj, cedând lanterna Sănătății Cluj. Este al doilea punct în ultimele 7 jocuri pentru amfitrioni, ambele remize albe pe propriul teren, care veneau după două insuccese la rând.

Albaiulienii au rămas în inferioritate numerică după ce Fetița a fost eliminat cu un sfert de oră, pentru cumul de avertismente, al doilea primit întrucât a șutat în al doilea balon prezent pe teren. Pe de altă parte însă, „alb-negrii” au 4 meciuri în care nu au înscris, precedentul gol fiind în urmă cu o lună (16 octombrie, 1-3 la Ocna Mureș, reușită egalizatoare Al. Giurgiu, în etapa a 8-a), adunându-se 413 minute de sterilitate. Asta dincolo de faptul că pe „Cetate” sunt 5 meciuri din 6 în care nu s-a marcat, iar distanța până la locul 8, posibil salvator, a ajuns acum la 6 puncte.

*Sinescu: „Sunt mândru de atitudinea echipei”

Chiar dacă pare desuet, după o remiză acasă, sunt bucuros de atitudine și chiar mândru. Am acceptat acel purgatoriu de 20 de minute în final când am rămas în inferioritate. Le-am transmis jucătorilor felicitări pentru spiritul de sacrificiu și modul cum s-au implicat în acest meci, în condițiile în care Scrob, Giurgiu sau Mocanu au terminat partida strângând din dinți din pricina problemelor medicale. Este un punct muncit, contra unei echipe de pe podium, oponent căruia nu i-am fost inferiori pe parcursul partidei. Rămâne regretul acelor două-trei ocazii mari. Dacă aveam acel dram de șansă care ne lipsește de la începutul sezonului, acum ne bucuram de o victorie„, a declarat Valentin Sinescu.

În minutul 47, șut în diagonală Bârdea de la 10 metri, prins de Cebotari. Pocol (51) a șutat de la 16 metri, din poziție bună, mult alături. Baciu (65) a șutat extrem de periculos de la 16 metri, Bartok a respins în corner de lângă bara dreaptă (prima oportunitate a oaspeților). Fetița (67) – blocat în momentul șutului de Aparascăi. Pușcă (69) – șut de la 30 de metri peste. Oaspeții sunt mai periculoși: D. Roman (73) a tras din 12 metri în plasa laterală. R. Bartoș (76) a șutat din 16 metri peste bară. M. Pop (79) o nouă ocazie, șut din 10 metri peste.  Ocazie mare a gazdelor, Mocanu (87) a șutat aiurea de la marginea careului după o recuperare Bakcsi.

Remiză albă la pauză după 45 de minute  în care portarii au avut puțin de lucru.

În mintul 2, Pușcă a șutat cu efect de la 15 metri, pe lângă. Prima replică a Unirii vine în minutul 13, când Pocol a trimis peste. Lupea (17) nu ajunge o centrare a lui Fetița în 8 metri. Lupea (25) a reluat pe lângă din 10 metri, la pasa lui Pocol. Sinescu a alcătuit o formulă cu profil ofensiv, lăsându-i pe bancă pe Dehelean și M. Codrea, titulari incontestabili în acest sezon.

S-au înfruntat cele mai tinere distribuții ale seriei, cu o evidentă foame de puncte în dreptul grupării albaiuliene, ce a pierdut la limită partida tur, scor 0-1. Având un singur punct acumulat în ultimele șase jocuri și două înfrângeri la rând, “alb-negrii” au încercat să dea lovitura într-un meci de “totul sau nimic”, asta după ce runda anterioară au avut o prestație lăudabilă sub Drăgana.

Echipe:

Unirea Alba Iulia: Bartok – Hai, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, Mocanu – Pocol (73, Bakcsi), Bîrdea, Mâlnă, Cl. Morariu (80, V. Codrea) – Fetița, Lupea  (56, Sg. Tineiu; 80, Dehelean). Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Jurj,  Oneț, An. Moldovan. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Viitorul: Cebotari – E. Bartoș, Aparascăi, Cr. Istrate, Pușcă – T. Cociș, Al. Roșca, E. Bartoș, R. Baciu – D. Roman/ cpt, M. Pop; rezerve: Borz, Dreve, Sucală,B. Popa, E. Moga, Matiș. Antrenor Marius Popescu.

Arbitri L. Rășteanu, P. Barbu, M. Barbu (toți Craiova) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș). M. Boru (Reșița)

Avertismente: Fetița (61, 75)/ Cociș (90+1) Eliminat: Fetița (75)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea