Unirea Alba Iulia trage nădejde în obținere de finanțare de la Primăria municipiului Alba Iulia în 2021 | “Alb-negrii”, în vacanță până la mijlocul lunii ianuarie

În această toamnă, pe fond de campanie electorală, s-a deschis robinetul banilor publici și spre echipa de fotbal Unirea Alba Iulia, ce a beneficiat de o sumă de 400.000 de lei, după o perioada de aproape un deceniu în care a fost uitată de autorități, fonduri venite de la Consiliul local al municipiului reședință de județ.

Oficialii formației din Cetatea Marii Uniri speră ca finanțarea să continue și în 2021, mai ales că noul primar, Gabriel Pleșa, este un apropiat al sportului.

ELIT

Am depus la Primărie un dosar în vederea continuării proiectului. Orice sumă este binevenită, mai ales că intenționăm ca în viitorul apropiat să refacem structura sectorului de copii și juniori, pentru a asigura perspectiva”, a punctat Mihai Dăscălescu, oficialul formației clasate pe poziția a șasea în ierarhia Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

În altă ordine de idei, echiperii formației conduse de antrenorul Adrian Bicheși sunt, oficial, în vacanță, reunirea fiind prevăzută în 11 sau 18 ianuarie. Până atunci, fotbaliștii și-au încasat salariul aferent lunii septembrie, mai rămânând restante alte două luni (această strategie a clubului însemnând un soi de pedeapsă pentru rezultatele înregistrate în prima parte a campionatului).

“Absolut deloc nu suntem mulțumiți de parcursul din tur, cu toate problemele apărute din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost oscilații foarte mari, cu partide bune și prestații dezamăgitoare, dar și la nivelul randamentului jucătorilor”, a mai transmis Dăscălescu, reprezentantul Ligii a 3-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

În privința modificărilor din efectiv, deocamdată, nimic concret, dar, cu siguranță că o parte din campania de achiziții se va baza pe ce se va întâmpla cu Industria Galda de Jos, conjudețeana care are un viitor nesigur. Nume precum Frențiu, Haiduc, Cioară sau Petruse ar putea fi soluții pentru “alb-negrii”, dacă găldenii vor abandona competiția.

Așteptăm ca Industria să-și clarifice problemele, mai ales că nu au trimis niciun document la FRF în vederea retragerii. Nu ne aruncăm ca ulii, însă e clar că, dacă este cazul, ne propune să luăm jucători buni, dorinici să evolueze la Unirea”, a conchis Dăscălescu.

Unirea Alba Iulia evoluează din 2016 pe a treia scenă, când a primit un loc întrucât activa la nivelul campionatelor Elite organizate de FRF. Clasările au fost de fiecare dată, cu o excepție, în jumătatea inferioară a clasamentului, departe de pretenții și istoria unui club ce a jucat trei sezoane în Divizia A: 2017 – locul 11 (26 de puncte), 2018 – locul 7 (45 de puncte), 2019 – locul 12 (38 de puncte), 2020 – locul 12 (16 puncte, campionat întrerupt din cauza COVID-19)

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0 | Start perfect de an pentru campioană

Campioana României, Volei Alba Blaj, a învins Dinamo București, scor 3-0 (25-18, 25-10, 25-15), în Sala „Timotei Cipariu”, în derby-ul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro