Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 2-3 (0-2), în primul derby „de Alba” al sezonului. Cugirenii s-au impus pe „Cetate” la ultima fază

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a câştigat primul derby „de Alba” al noului sezon de Liga a 3-a, impunându-se, sâmbătă după amiază, pe arena „Cetate”, în faţa Unirii Alba Iulia, cu 3-2 (2-0), golul victoriei fiind înscris la ultima fază a disputei.

Au marcat: Cl. Morariu (60), Al. Giurgiu (64 – penalty), respectiv Şt. Radu (11), M. Lupu (45), Cocan (90+5).

Partida a debutat cu o şansă mare de gol a uniriştilor. Al. Giurgiu a trimis din lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, puţin pe lângă bara din dreapta lui R. Opric (8). Cei care au înscris au fost, însă, cugirenii, trei minute mai târziu. Fundaşul Şt. Radu a deblocat tabela cu o lovitură de cap după un corner executat de P. Păcurar. Pragmatici, oaspeţii au fructificat toate oportunităţile importante de care au beneficiat în prima repriză. Astfel, în minutul 45, M.Lupu s stabilit scorul la pauză (0-2) cu un șut din afara careului mare.

Repriza a doua s-a dovedit a fi extrem de spectaculoasă. „Alb-negrii” au reuşit să restabilească egalitatea în prima jumătate a mitanului secund. A fost mai întâi reuşita de 1-2 a lui Cl. Morariu, care l-a executat pe R. Opric cu un şut cu sete din careu (60). Câteva minute mai târziu s-a dictat penalty pentru un fault comis în suprafaţa de pedeapsă a vizitatorilor. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu siguranţă de Al. Giurgiu, care a făcut astfel 2-2 în minutul 64.

Replica oaspeţilor nu s-a lăsat aşteptată. Cocan a şutat în transversală (67). Acelaşi Cocan a şutat apoi puţin pe lângă buturile lui R. Opric (72), iar M. Lupu a trimis pe centrul porţii dintr-o poziţie favorabilă (85).

Soarta meciului s-a decis la ultima fază: Cocan a adus victoria Cugirului în minutul 90+5!!! Mulţi dintre suporterii unirişti au trăit iluzia că golul a fost anulat pentru ofsaid, dar s-au înşelat, fluierul final al „centralului” vâlcean Constantin Alin Olaru consfiinţind succesul Metalurgistului.

De notat că Unirea Alba Iulia nu a mai ieşit învingătoare în duelurile din eşalonul terţ împotriva Cugirului din 8 septembrie 2017!

Asistență numeroasă la meciul de sâmbătă 4 septembrie 2021. În tribunele stadionului „Cetate” au luat loc circa 400 de spectatori. Printre cei care au urmărit partida de la „oficială” s-a numărat și primarul albaiulian Gabriel Pleșa, care a plecat însă la pauză.

Echipe:

Unirea Alba Iulia: Bartok – Haj, Scrob, Mocanu, V. Codrea, Bărdea, Dehelean, Al. Giurgiu / cpt., Mîlnă (72 Cr. Păcurar; 87 Bakcsi), Cl. Morariu (75 Pocol), Fetița. Pe bancă: Ciorgovean, An. Moldovan, Jurj, Sg. Tineiu, Oneț. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Metalurgistul Cugir: R. Opric – Tăban (83 Al. Rus), Vlădia, Șt. Radu, Vitinha, Boldea, L. Contra, Șaucă / cpt. (63 Cocan), P. Păcurar, D. Nicula, M. Lupu. Pe bancă: Perjeriu, M. Neagu, Andriuc, I. Grozav, Șuteu, R. Voicu, Sîncelean. Antrenor Lucian Itu – principal

Arbitri: Constantin Alin Olaru (Rm. Vâlcea) – Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe), Kopriva Tamas (Carei); Observatori: T. Albon (Cluj-Napoca), T. Gabor (Reghin)

foto: Lucian Danciu

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea