Unirea Alba Iulia a pierdut la „masa verde” partida cu Unirea Dej | După decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, „alb-negrii” au terminat campionatul pe locul șapte

Unirea Alba Iulia a pierdut la „masa verde” partida cu Unirea Dej din etapa a 22-a a Seriei a 5-a din Liga a 3-a, câștigată pe teren cu 3-1, conform deciziei de astăzi a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, „alb-negrii” coborând pe poziția a 7-a la finele campionatului, fiind devansată de Sănătatea Cluj (egalitate de puncte, rezultate directe favorabile).

Litigiul respectiv a fost declanșat în 14 aprilie, iar Comisia din cadrul FRF a dat verdictul după încheierea stagiunii, după câteva termene de judecată. Unirea Dej a urcat pe poziția a 13-a, devansând astfel pe CS Iernut. Se poate spune că uniriștii au scăpat ieftin, întrucât dacă și alți adversari au fi înaintat contestații, ar fi fost același deznodământ, riscându-se retrogradarea pentru nerespectarea regulamentelor aferente. Tocmai din acel moment, pentru a preîntâmpina și alte sesizări similare către FRF, Adrian Bicheși a fost obligat să joace partidele rămase până la final numai cu trei jucători peste 21 de ani în distibuția de joc.

Elit ELIT
În baza art. 25/2 coroborat cu art. 19 pct. 20 litera c din ROAF admite sesizarea Departamentului de Competiții a FRF și în conformitate cu prevederile art. 83/8 din RD cu aplicarea art. 34 din RD clubul AFC Unirea Alba Iulia se
sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipeiFC Unirea Dej) și i se aplică o penalitate sportivă de 2100 lei„, este decizia publicată pe site-ul FRF. Gruparea din Dej s-a legat de faptul că formația albaiuliană mai trebuia să respecte încă un sezon regulamentele referitoare la primirea unei echipe în Liga a 3-a dacă activează în Liga Elitelor. Mai precis utilizarea a trei jucători sub 19 ani și încă 5 sub 21 de ani pe întreaga durată a competiției.

Dan HENEGAR