Rămâi conectat

Sport

Probleme pentru Unirea Alba Iulia! Unirea Dej vrea victoria la „masa verde” și a făcut contestație la meciul direct! Neclarități în regulamentul FRF legat de participarea “alb-negrilor” în eșalonul terț!!!

Publicat

în

Unirea Alba Iulia are probleme, după ce Unirea Dej a înaintat o contestație, după meciul direct din etapa a 22-a a Seriei a 5-a și poate pierde jocul respectiv la „masa verde”, litigiul fiind legat de participarea grupării albaiuliene în competiție!

Este un nou caz fierbinte, un subiect delicat ce încinge eșalonul terț, la mijloc fiind și neclarități legate de regulamentele în vigoare. Partida s-a disputat în 14 aprilie, a fost câștigată de “alb-negri”, cu scorul de 3-1, însă dejenii speră să obțină toate punctele la “masa verde”, în încercarea de a evita retrogradarea. Gruparea din Dej se leagă de faptul că formația albaiuliană mai trebuia să respecte încă un sezon regulamentele referitoare la primirea unei echipe în Liga a 3-a dacă activează în Liga Elitelor. Mai precis utilizarea a trei jucători sub 19 ani și încă 5 sub 21 de ani, condiție îndeplinită de Unirea Alba Iulia în stagiunea anterioară! “Da, este reală informația legată de contestația depusă de Unirea Dej la respectivul joc. Am semnalat anumite aspecte legate de regulament, am formulat o opinie în scris, în foaia de joc. Cei de la FRF au termen să ne comunice în 30 de zile un răspuns”, a confirmat Mircea Itu, președintele Fotbal Club Unirea Dej. Contactat telefonic, președintele Unirii, Mihai Dăscălescu a refuzat să comenteze această situație, precizând doar că „este o contestație depusă de Unirea Dej, care se judecă„.

*Neclarități regulamentare…

Menționăm că în 2016 Unirea Alba Iulia a primit un loc în Liga a 3-a, motivația fiind faptul că activat în Liga Elitelor, iar în vara trecută uniriștii își câștigaseră dreptul de a participa, terminând pe locul al 11-lea în Seria a 4-a. Ce a urmat… Conform hotărârii Comitetului de Urgență al FRF din 24 august 2017, se “aprobă abrogarea art. 19 alin. 21 din ROAF și completarea art. 19 alin. 20 din același regulament astfel: (…)
c) Echipa participantă în Liga a 3-a trebuie să folosească minimum 3 jucători sub 19 ani și 5 jucători sub 21 de ani pe toată durata meciului, iar din ceilalți, maximum 3 seniori. Pentru evitarea oricărui dubiu condițiile din prezentul alin. se vor aplica exclusiv pe durata participării echipei respective în Liga a 3-a”.

Electrica Furnizare Discount

Și deja este o anomalie, întrucât, să presupunem prin absurd că o echipă ar primi un asemenea loc și ar activa 10 ani la rând în Liga a 3-a, fiind greu de presupus că ar putea, la infinit să îndeplineasă respectivele condiții în cazul jucătorilor tineri (an de an 3 sub 19 ani și 5 sub 21 de ani). Ulterior, în noiembrie anul trecut, Comitetul Executiv al FRF în care intrase și uniristul Mihai Dăscălescu a modificat respectiva prevedere, limitând la doi ani perioada în discuție, care însă nu se poate aplica retroactiv, pentru stagiunea în curs. Mărturie stă un interviu oferit de Răzvan Burleanu, înaintea alegerilor din 18 aprilie, pentru Digi Sport, pe tema Steaua – Rapid (Liga a 4-a București). “Astăzi, regulamentul nu permite ca două echipe de la nivelul unui județ să meargă la un baraj sau să promoveze mai departe. La nivelul Bucureștiului găsești o anumită situație. Dacă nu mă înșel, CSA Steaua participă și la nivel de juniori, la Liga Elitelor. Echipele care participă la Liga Elitelor, la fel ca și cele din Liga 1 și Liga 2, pot primi un loc direct în Liga 3. E o realitate pe care o avem implementată deja. Acesta este un scenariu privind situația sportivă. Avem deja un caz la Alba Iulia. Tocmai pentru a putea da o continuitate jucătorilor, ai această posiblitate. Dar timp de 2 ani de zile, trebuie să respecți următoarea regulă: trei jucători din primul 11 să fie sub 19 ani și 5 sub 21 de ani”, a explicat Burleanu.

Așadar, sunt probleme pentru echipa din Cetatea Marii Uniri, aflată la al doilea sezon petrecut în Liga a 3-a. După cazul “Keita” (Performanța Ighiu) ce a încins primăvara anului 2017, acum este rândul Unirii Alba Iulia să suporte presiunea unor neclarități. Dejul vrea punctele la “masa verde”, iar “alb-negrii” sunt în pericol. Se vehiculează faptul că ar putea toate pierde toate jocurile din acest campionat, pentru că nu a respectat regula mult vehiculată, dacă celelalte participante se vor sesiza de anomalie, sau doar respectivul meci! Oricum, un subiect de urmărit, în contextul lacunelor din regulament, sau interpretarea acestuia, a se citi tevatura de anul trecut în privința decernării titlului în Liga 1, între FCSB și Viitorul Constanța, lămurit la TAS, în Elveția!!!

 

 

 

Publicitate

Sport

FOTO: Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia – rezultate deosebite la Timișoara, la ultima competiție a anului

Publicat

în

Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia au încheiat sezonul competițional într-un mod care deja i-a consacrat: rezultate deosebite, obținute la o competiție organizată la Timișoara, Grand Gala Romanian International Dance Cup, în cadrul căreia s-au mai disputat și Cupa României, dat și Cupa “Sportim” Dance.

Concursul a fost organizat, într-o atmosferă elegantă, de excepție, competitorii având plăcerea să danseze într-un cadru de bal. “Dansatorii noștri au avut comportări remarcabile și suntem mândri că am reușit iar ca numele clubului nostru și implicit al orașului Alba Iulia să fie auzit în toate finalele unde am participat”, a precizat Bianca Ionescu, antrenor în cadrul clubului “Life is Dance” Alba Iulia.

Rezultate:

Electrica Furnizare Discount

*Cupa “Sportim Dance”, Clasa E, 14-15 ani: Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul întâi; 12-15 ani Latino: Mirel Moroșan și Lorena Mondoc – locul întâi, Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul 4;

*Cupa României, 10-11 ani Latino: Lukas Orzeiu și Maia Urs – locul 8; 14-15 ani Latino: Kevin Suardi și Diana Corpade – locul 3; Adult Latino: Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu – locul doi, Paul Degan și Denisa Pașca – locul 5; Adult Standard: Vlad Dragomir și Adriana Tudor – locul 5;

*Grand Gala Romanian International Dance Cup WDSF World Open, Latino Adult: Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu – locul 20 din 66 de perechi, Paul Degan și Denisa Pașca – locul 44, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 59; WDSF World Open Standard Adult: Vlad Dragomir și Adriana Tudor – locul 30 din 56 de perechi, Balea Bogdan și Diana Tima – locul 52; Open International Latino Junior II: Kevin Suardi și Daria Corpade – locul doi, Mirel Moroșan și Lorena Mondoc – locul 10; Open International Standard Junior II: Kevin Suardi si Daria Corpade – locul 3; Open Basic International 16-34 Latino: Răzvan Morancea și Ariana Marcu – locul 4, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 9; Open Basic International 16-34 Standard: Bogdan Balea și Diana Tima – locul 10.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș, clasare liniștită în eșalonul terț după 15 runde | Antrenorul Paul Ciucă: “Nu pot să mă declar nemulțumit”

Publicat

în

CS Ocna Mureș, la al doilea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă va trece cumpăna dintre ani poziționată pe locul al 6-lea în Seria a 9-a a Ligii a 3-a.

“Soda dragă” a strâns 16 puncte în 15 jocuri și este într-o postură relativ liniștită: la 5 puncte de locul al 9-lea, retrogradabil (Sănătatea Cluj, 11 puncte), dar și la 8 “lungimi” de Viitorul Cluj (24 de puncte), situată pe locul al 4-lea, ultimul ce asigură prezența în play-off. Un parcurs echilibrat, dovedit și de parcursul defalcat, acasă – locul 7 (11 puncte), deplasare – tot locul 7 (5 puncte).

Gruparea din orașul salin a trecut prin mari transformări în intersezon, modificându-și din temelii efectivul, 13 achiziții și 11 plecări, cu prepnderență pe filiera găldeană (foști elevi ai noului “principal” veniți în acest an în ambele perioada de transferuri). Pe banca tehnică a fost instalat Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba (cu peste 6 ani petrecuți la Galda de Jos), acesta pregătind a treia echipă de Liga a 3-a din carieră, după CSM Sebeș și Industria.

Electrica Furnizare Discount

Suntem la jumătatea drumului în acest campionat și întotdeauna este loc de mai bine, dar per ansamblu nu pot să mă declar nemulțumit. Suntem pe locul 6, dar cu puțin mai multă șansă și cu arbitraje mai corecte puteam fi mai sus. Teoretic am avut meciurile mai grele, urmează să jucăm cu ultimele două clasate, dar până în primăvară lucrurile se pot schimba și componența loturilor poate fi alta. Apoi se joacă cu play-off și play-out, practic începe alt campionat, deci drumul e lung. Acum urmează pauza competițională, apoi perioada pregătitoare premergătoare celei de-a doua părți a sezonului, în care încercăm să întărim lotul și cu o pregătire bună să ne prezentăm bine la startul jocurilor oficiale. Este momentul analizelor și al planurilor pentru a fi și mai bine în partea a doua a stagiunii. Le mulțumesc pe această cale suporterilor, care atunci când li s-a permis accesul la stadion și-au făcut simțită prezența și chiar ne-au dat putere și curaj. Îi așteptăm în primăvară să ne fie alături și împreună să ne bucurăm de rezultate bune. Hai Soda!”, a transmis Paul Ciucă, antrenorul în vârstă de 41 de ani.

*Egali cu campionatul trecut!

Acest sezon poate fi considerat, până în prezent, cel mai bun din ultimele 3 petrecute pe a treia scenă fotbalistică. Cele 16 puncte acumulate (golaveraj 20-31) reprezintă bilanțul întregului campionat trecut, încheiat pe penultima poziție, cu același număr de puncte și un golaveraj mai modest (24-39). Iar comparația cu celălalt campionat este mai sugestivă: în ediția 2018/2019 CS Ocna Mureș a terminat pe ultima poziție a Seriei a 4-a, a și retrogradat după numai un sezon, cu o zestre subțire, de doar 10 puncte.

Citește mai mult

Sport

Astăzi, în Grecia, un nou examen european pentru “mândria Albei” | PAOK Thessaloniki – Volei Alba Blaj, în manșa tur a optimilor de finală ale Cupei CEV

Publicat

în

În această seară, de la ora 19.00 (aceeași oră și în România), în manșa tur a optimilor de finală ale Cupei CEV, Volei Alba Blaj joacă în deplasare cu PAOK Thessaloniki, o formație debutantă în acest sezon în cupele europene.

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia și principala urbe din regiunea Macedonia, este cunoscut românilor prin prezența antrenorului Răzvan Lucescu, cu al doilea mandat pe banca “alb-negrilor”, dar mai ales prin atracțiile turistice descoperite an de an de conaționalii dornici să se bucure de vechea Elada.

Cu 13 victorii din tot atâtea posibile în acest sezon, în 4 competiții diferite, sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, echipa din “Mica Romă” are în față al 53-lea meci continental (un bilanț de 28 de victorii și 24 de înfrângeri), bifând 3 finale în ultimii 4 ani. După ce a câștigat Cupa Greciei în 2021, PAOK, condusă de antrenorul Takis Floros, la prima campanie europeană, a reușit să elimine în turul precedent campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, după o dublă victorie, 3-0 în deplasare și 3-2 la Salonic.

Electrica Furnizare Discount

*Olga Strantzali și Milagros Collar

Va fi o întâlnire aparte pentru două dintre voleibaliste, adversare la fileu, grecoaica Olga Strantzali și spanioloaica Milagros Collar (a jucat în 2013/2014 la Blaj, are 5 sezoane petrecute în România, ultimul la Dinamo, până în vară).

Este primul meu an în România, la început nu știam la ce să mă aștept, dar am găsit o echipă foarte profesionistă din toate punctele de vedere, coechipiere, staff, conducere, muncim bine și avem parte de toate condițiile. PAOK Salonic este o echipă mare în Grecia, care devine, de la an la an, tot mai puternică. Știu că PAOK are obiective mari în acest sezon, iar asta se vede și la nivelul lotului de jucătoare. Vor fi două meciuri grele, intense, dar sper că noi ne vom califica! Nu este un secret că obiectivul nostru este să câștigăm tot ceea ce se poate în România, avem această capacitate. În ceea ce privește Cupa CEV, abordăm cu încredere fiecare meci, fiecare tur și vom vedea cât de departe vom ajunge în această competiție. Avem o echipă puternică și cred cu tărie în noi!”, a transmis Olga Strantzali, prezentă cu naționala Greciei la Europeanul din acest an.

„Abordăm cu încredere disputa din Grecia, atmosfera este foarte bună și vrem să continuăm rezultatele pozitive din acest sezon. Întâlnim o echipă puternică, formată din jucătoare cu experiență, care are un sezon intern foarte bun. Am studiat jocul adversarelor, nu va fi ușor și consider că înaintea primului meci, șansele sunt egale. Totuși, nu avem presiune, pentru că vom juca acasă returul, dar vrem să obținem un rezultat să ne avantajeze. Pentru asta, trebuie să arătăm cel mai bun nivel posibil”, a transmis antrenorul Stevan Ljubičić.

După 12 etape, PAOK Salonic ocupă locul doi în clasament, cu 10 succese și două înfrângeri, la două puncte în spatele liderului Panathinaikos Atena, pe care îl va întâlni sâmbătă. Meciul retur dintre Volei Alba Blaj și PAOK Salonic se va desfășura marți, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Echipa calificată va întâlni, la primăvară, în sferturile celei de-a doua întreceri contientale ca importanță învingătoarea dintre Volero Le Cannet (Franța) și VK UP Olomouc (Cehia), cunoștințe mai veci ale grupării din Alba.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare