Unii jucători unirişti şi-au jignit puţinii fani!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Două săptămâni s-au pregătit (se poate citi odihnit) echiperii unirişti pentru „marele duel” cu „lanterna roşie”, dar au sfărşit cu o contraperformanţă deranjantă. Dincolo de acest eşec lamentabil, ce complică foarte mult soarta albaiulienilor, aflaţi pe marginea prăpastiei, rămâne şi atitudinea unor fotbalişti la adresa puţinilor fani. Dacă Cl. Oară a „preferat” să fluture degetul mijlociu înspre spectatori, iar Sg. Costea a avut şi el o reacţie neortodoxă în momentul când se îndrepta spre vestiar, după ce a văzut „roşu”, cel mai tensionat şi mai vehement a fost fundaşul R. Soporan, cel care a înscris în premieră pentru „alb-negri”. La finele întâlnirii, marcatorul unicului gol a izbucnit nervos, s-a duelat verbal cu o parte a suporterilor, ce scandau „ruşine să vă fie”, folosind un limbaj pigmentat cu injurii şi chiar provocându-i la bătaie! FC Unirea este într-o stare critică, cu tensiuni şi nemulţumiri multiple, practic un cazan ce stă să dea în clocot. În vestiar, fotbaliştii mai în vârstă arată cu degetul către cei tineri, chiar în timpul jocului, Poverlovici şi Rotaru solicitându-i antrenorului să-l „trezească” pe S. Mureşan şi să schimbe ceva în atac! Mai există disensiuni financiare, pe seama primelor şi a ratelor neachitate din Liga 1, dar în acelaşi timp însă jucătorii şi-au încasat recent două rate contractuale (astăzi e scadentă rata pentru luna octombrie). „Am găsit o echipă în criză şi am speculat orice greşeală a adversarilor. Am pregătit tactic foarte bine meciul, unul de «care pe care», am luat o mare gură de oxigen, dar Alba nu mai este ce a fost”, a afirmat Florin Farcaş, antrenorul Slvaniei, aflat la întâiul succes de la preluarea echipei.
lSg. Costea eliminat în două minute!
Introdus la pauză Sergiu Costea nu a stat în teren decât 18 minute, fiind eliminat după încasarea fără sens a două cartonaşe galbene, într-un interval scurt de timp (minutele 62 şi 63)! Eliminarea sa demonstrează starea vecină cu harababura, în situaţia în care FC Unirea scrie un record negativ al indisciplinei, cu 5 cartonaşe roşii încasate în aceste prime 11 etape, toate primite în repriza a doua! Aproape un meci întreg (87 de minute) au fost nevoiţi din pricina nervozităţii, să evolueze în inferioritate numerică albaiulienii de la începutul campionatului. Poverlovici (etapa 1, 1-0 la Slatina), M. Oprea (etapa a 6-a, 1-2 cu Voinţa Sibiu) şi apoi trei runde consecutive cu eliminări: Poverlovici (etapa a 9-a, 0-2 la FC Bihor), C. Cristea (etapa a 10-a, 1-1 cu CSM Rm Vâlcea) şi Sg. Costea (etapa a 12-a, 1-2 cu Silvania Şimleu Silvaniei) sunt jucătorii ce au fost eliminaţi, iar Unirea a fost obligată să termine jocurile în numai în 9 jucători de câmp. „Sergiu Costea continuă să aibă izbucniri nervoase, nu există nicio scuză pentru gestul său”, a comentat Adorian Himcinschi, tehnician ce nu a mizat deloc pe I. Szabo, un titular obişnuit în „mandatul” lui Baciu. „Deşi şi-a cerut scuze, Costea va plăti pentru această eliminarea aiurea, va suporta amenda din propriul buzunar”, a adăugat şi Lupu.
Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

jiji 15 noiembrie 2010 at 9:09

nu numai că va suporta din buzunar,ar trebui dat afară…exclus din lot ! nu merită să îmbrace tricoul Unirii …punct. D-le Lupu,dacă ai sînge-n instalaţie dăl afară,altfel nu faci treabă .

Comentariile sunt oprite