Undă verde de la APM Alba pentru consolidarea drumului județean DJ107k: Galda de Jos – Mesentea-Benic – Întregalde

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru consolidarea drumului județean DJ107K: Galda de Jos-Mesentea-Benic- Întregalde, Județul Alba.

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a decis, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din data de 04.09.2018, că proiectul “Consolidare corp drum județean DJ107K: Galda de Jos-Mesentea-Benic- Intregalde, Jud. Alba, Km 17+700-23+700 amplasat în comuna Întregalde, satele Întregalde, Modolești, intravilan și extravilan, jud. Alba nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nu se supune evaluării adecvate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Prin proiect se dorește consolidare corpului drum județean DJ107K: Galda de Jos-Mesentea- Benic-lntregalde, Jud. Alba, Km 17+700-23+700, pe raza comunei Întregalde, prin realizarea unui sistem rutier semirigid realizat dintr-o succesiune de straturi după cum urmează:
-strat de uzură din beton asfaltic tip BA16;
-strat de legătură din beton asfaltic deschis tip BAD20. strat de bază din balast stabilizat cu ciment 6%;
-strat existent de fundație din balast.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Această soluție respectă prevederile „Normativului pentru dimensionarea sistemelor rutiere suple și semirigide (metoda analitică)” indicativ PD 177/2001, soluție care din punct de vedere tehnico – economic ar avea costuri de execuție medii, lucrări de întreținere cu valori reduse, o durată medie de execuție și exploatare.

Caracteristicile impactului potențial:

  • extinderea impactului, aria geografică și numărul persoanelor afectate – proiectul propus nu va constitui o sursă de poluare a factorilor de mediu prin mărimea, caracteristicile și lucrările propuse;
  • natura transfrontieră a impactului – lucrările propuse nu au efecte transfrontiera;
  • marimea și complexitatea impactului – redusă pe perioada de execuție;
  • probabilitatea impactului – redusă pe perioada de execuție;
  • durata, frecvența și reversibilitatea impactului – redusă pe perioada de execuție.

Referitor la condițiile de realizare a proiectului, pe parcursul executării lucrărilor propuse prin proiect și pe perioada funcționării se vor lua măsuri în vederea asigurării protecției factorilor de mediu și se va evita depozitarea necontrolată a materialelor folosite și a deșeurilor rezultate în urma executării lucrărilor propuse prin proiect și în urma funcționării.

De asemenea, deșeurile generate se vor gestiona cu respectarea prevederilor Legii numărul 211/2011 cu modificările și completările ulterioare, terenul afectat temporar de lucrările propuse se va readuce la starea ințială de folosință, iareventualele scurgeri accidentale de carburanți, lubrifianți pe sol, vor fi eliminate urgent, se vor asigura materiale absorbante pentru situații accidentale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419