Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un predicator din Alba a dat slujba pe cules salată în Germania: “Dumnezeu îmi dă putere. Câștig mai mult aici în două luni decât în ​​România tot anul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbatul din Alba a fost protagonistul unui reportaj care a fost prezentat de jurnaliștii de la ziarul german Bild. Jurnaliștii germani au aflat povestea de viață a lui Radu Alin Lăcătuș și au stat de vorbă cu el pentru a obține mai multe informații.

Dacă în urmă cu o săptămână, Radu Alin Lăcătuș, 31 de ani, citea Evanghelia în biserica sa din Alba Iulia, acum el culege salata iceberg pe un câmp de la ferma din Ronnenberg, aproape de Hanovra.

Pe fondul problemelor de la abatoarele din Germania sau de la fermele de sparanghel, unde muncitorii sezonieri români s-au plâns de condițiile de cazare și au acuzat faptul că nu le sunt respectate contractele, Radu Lăcătuș spune că e mulțumit cu ceea ce face.

“Sunt predicatorul unei mici biserici penticostale. Dar nu pot trăi din banii de serviciu. Câștig mult mai mult aici în două luni decât în ​​România tot anul”, a explicat Radu.

Radu a sosit în Germania, la Ronnerberg (Saxonia Inferioară, 23.000 de locuitori) sâmbătă, 23 mai, cu avionul, împreună cu soția și fratele său. A fost ultimul ajuns din cei 17 lucrători sezonieri care îl ajută pe fermierul Hermann Voges, 58 de ani, cu recolta de salata iceberg. “De obicei, ei vin cu mașina. Dar granițele Ungariei și Cehiei sunt închise, motiv pentru care am plătit pentru zboruri și chiar am amenajat două containere rezidențiale în curte, pentru a respecta regulile corona”, a povestit fermierul.

Fermierul plătește sezonierilor 9,36 de euro/oră. Radu nu se teme de munca grea din teren.
“Dumnezeu îmi dă putere”, spune Radu, care are doi copii, de 5, respectiv 8 ani, în România. Cei mici au rămas în grija bunicilor. La sfârșitul lunii iulie, românul vrea să se întoarcă în România și să își reia activitatea la biserica sa. Va pleca cu 3.600 de euro net, a calculat Bild.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea