Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un polițist gelos, de la IPJ Alba, a incendiat mașina fostei sale prietene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Bărbatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, a fost depus în arestul IPJ Alba la mai bine de o lună de la incident

La data de 17.05.2013, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat cu privire la faptul că în parcarea unui bloc situat pe B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, a fost incendiat autoturismul ce aparţine unei polițiste din cadrul  Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

În urma activităţilor de cercetare şi criminalistice efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cooperare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, principalul suspect de comiterea faptei a fost identificat în persoana lui I.N.A., agent de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în noaptea de 16 spre 17.05.2013, în jurul orei 1.00, în scop de răzbunare, pe fondul geloziei, bărbatul s-a deplasat în parcarea blocului situat pe b-dul  Revoluţiei din municipiul Alba Iulia, unde se afla parcat autoturismul femeii cu care suspectul a trăit în concubinaj şi a generat incendiul autovehiculului la anvelopa dreaptă faţă, acesta fiind localizat şi stins de către pompieri.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 28.06.2013, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore, pe bază de  Ordonanţă de reţinere, a agentului şef de poliţie I.N.A., pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzută de art. 217 alin 1 şi 4 din Cod Penal, cu aplicarea art. 75 alin. 1 lit. „d” din Codul Penal.

Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Agentul şef de poliţie este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne, din sursă externă din anul 1994 şi a îndeplinit mai multe funcţii de execuţie, în prezent fiind încadrat la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002, privind statutul poliţistului, faţă de agentul şef I.N.A., conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a dispus declanşarea cercetării prealabile şi suspendarea din funcţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea