Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un pod prea îndepărtat! Lucrările la podul peste râul Mureș de la Acmariu se vor termina abia în anul 2024, după 5 ani de la începerea lucrărilor!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un pod prea îndepărtat! Lucrările la podul peste râul Mureș de la Acmariu se vor termina abia în anul 2024, după 5 ani de la începerea lucrărilor!

Lucrările la podul peste râul Mureș din localitatea Acmariu, care va facilita transportul locuitorilor comunei Blandaiana și din alte localități apropiate, va fi finalizat abia în 2024, după aproape 5 ani de la demararea lucrărilor.

Podul care urmează să conecteze direct localitățile Acmariu și Balomiru de Câmp este cea mai importantă investiție din comuna Blandiana realizată în ultimii 20 de ani.

YouTube video

Primul termen de dare în folosință a fost anul 2020, dar, după amânări succesive, s-a ajuns ca proiectul să fie dus până în anul 2024. Podul în cauză, integrându-se în Drumul Comunal 57, va conecta Drumul Județean 107A cu Șoseaua Europeană E68, distanța dintre cele două artere devenind de aproximativ 4 kilometri.

Citește și: VIDEO| Monumentul NEPUTINȚEI administrative din județul Alba: Pod peste râul Mureș NEFINALIZAT nici după 4 ani de la începutul lucrărilor

În prezent, pentru a ajunge din satul Acmariu în satul Balomiru de Câmp, este necesară parcurgerea unei rute ocolitoare, prin Vințu de Jos, rută adiacentă care însumează aproximativ 24 de kilometri. Podul este, astfel, o necesitate pentru locuitorii din zonă.

 Podul va avea, în final, trei deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizarea de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primarul comunei, Nicolae Gherman, susține că se lucrează intens la pod, dar că activitatea va fi oprită pe perioada sărbătorilor și a sezonului rece. „Autorizația de construcție expiră în iunie 2024.

Până atunci, podul va fi finalizat”, a declarat Nicolae Gherman. Potrivit acestuia, costurile investiției s-au majorat cu circa 1 milion de euro, ajungându-se la un total de peste 3 milioane de euro.

În urmă cu câteva luni, acesta  declarase pentru ziarul „Unirea” că investiția ar fi trebuit să fie gata în noiembrie 2023. Primarul spune că întârzierile s-au datorat pandemiei de COVID-19, când nu s-a lucrat timp de un an și jumătate, iar apoi creșterii prețurilor materialelor de construcție, ceea ce a ridicat foarte mult costul final al investiției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea