Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Monumentul NEPUTINȚEI administrative din județul Alba: Pod peste râul Mureș NEFINALIZAT nici după 4 ani de la începutul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările la podul peste râul Mureș din localitatea Acmariu, au început în anul 2019 și nu au fost finalizate până în prezent, termenul inițial de finalizare al acestora fiind anul 2020. Podul care urmează să conecteze direct localitățile Acmariu și Balomiru de Câmp este cea mai importantă investiție din comuna Blandiana, realziată în ultimii 20 de ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Numeroși cetățeni ai localităților componente comunei, cât și ai UAT-urilor învecinate, fac naveta spre locul de muncă la Șibot, Cugir sau alte localități din vestul județului Alba.

Podul în cauză, integrându-se în Drumul Comunal 57, va conecta Drumul Județean 107A cu Șoseaua Europeană E68, distanța dintre cele două artere devenind de aproximativ 4 kilometri. În prezent, pentru a ajunge din satul Acmariu în satul Balomiru de Câmp, este necesară parcurgerea unei rute ocolitoare, prin Vințu de Jos, rută adiacentă care însumează aproximativ 24 de kilometri. Podul este, astfel, o necesitate pentru locuitorii din zonă.

YouTube video

Brudina care exista în zona unde se construiește podul a fost desființată, astfel încât locuitorii nu mai pot utiliza nici această modalitate de traversare a Mureșului. Podul va avea, în final, trei deschideri și o lungime de aproximativ 122 de metri. Lucrarea prevede realizare de trotuare și sistem de iluminat, dar și lucrări aferente scurgerii apelor pluviale, guri de scurgere, șanțuri, lucrări de semnalizare și siguranța circulației. Termenul inițial de finalizare a investiției era aul 2020.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Valoare finală a investiției va ajunge la peste 2 milioane de euro, după majorările de contract din ultimii ani.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Blandiana din 12 februarie 2023, valoarea totală actualizată a întregului proiect ajunge la peste 12 milioane de lei, dintre care până la data de 31 decembrie 2022 s-au cheltuit 6,85 de milioane de lei lei, restul de 6 milioane de lei lei urmând a fi cheltuiți în 2023. Primarul din Blandiana, Nicolae Gherman, susține că se lucrează la pod și că proiectul va fi finalizat în 2023.

”Suntem la un procent de realizare a investiției de 69 la sută. Se lucrează pe ambele maluri și sper că în noiembrie îl vom finaliza și îl vom da în trafic. Un an și jumătate nu s-a lucrat din cauza pandemiei”, a spus Nicolae Gherman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea