Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un pensionar ”îndrăgostit” din Aiud a făcut poze nud unei minore și le-a trimis noului prieten al acesteia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un pensionar ”îndrăgostit” din Aiud a făcut poze nud unei minore și le-a trimis noului prieten al acesteia • Pensionarul a fost condamnat la amendă penală pentru ”violarea vieții private” și a primit interdicția de a mai lua legătura cu tânăra pe o perioadă de 5 ani.

Un pensionar în vârstă de 64 de ani, din Aiud, a fost condamnat la 1.500 de lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de violare a vieţii private a fostei sale partenere, cu 41 de ani mai tânără. Bărbatul a trimis noului prieten al fetei pozele nud pe care i le făcuse tinerei într-o cameră de hotel, pe când fata era minoră. Povestea dintre Petru M. şi Nicoleta T. a început pe internet, în 2009, când fata avea doar 14 ani. Bărbatul, atunci în vârstă de 55 de ani, i-a spus adolescentei că are 21 de ani.

Aproape doi ani s-au rezumat la discuţii, timp în care bărbatul i-a mărturisit până la urmă şi vârsta reală. Ulterior, în 2011, după ce a împlinit 16 ani, fata a acceptat să se întâlnească cu bărbatul, iar între cei doi ar fi început o relaţie sentimentală, care a durat şapte luni. În decursul relaţiei, în decembrie 2011, bărbatul a invitat-o pe fată la un hotel din Aiud, unde s-au şi cazat. I-a propus adolescentei să-i facă mai multe fotografii, inclusiv nud, iar fata a acceptat. Fotografiile au rămas însă la bărbat.

La o lună distanţă, în ianuarie 2012, cei doi s-au întâlnit din nou la acelaşi hotel, iar bărbatul a fotografiat-o din nou pe fată. În acelaşi an, Nicoleta a vrut să rupă relaţia, însă bărbatul nu a acceptat şi a continuat să o contacteze. I-a cerut inclusiv să se căsătorească cu el, însă fata nici n-a vrut s-audă.

Ca s-o convingă, bărbatul i-a amintit că deţine fotografii compromiţătoare cu ea şi a trecut la şantaj. Fata s-a dus la Poliţie, doar că anchetatorii au decis atunci neînceperea urmăririi penale.

După episodul din 2012, a urmat o perioadă de linişte care a durat aproape trei ani, până când bărbatul a aflat de pe Facebook că fata are o relaţie de prietenie cu un alt bărbat. L-a contactat pe acesta din urmă, i-a cerut prietenia, iar după o perioadă i-a scris că în trecut a avut o relaţie intimă cu Nicoleta.

 Ca să-l convingă, i-a trimis prietenului fetei şase dintre fotografiile nud pe care i le făcuse. Tânăra a formulat o nouă plângere penală, iar bărbatul a fost trimis în judecată, în 2017, pentru ”violarea vieții private”. ”Persoana vătămată a pus punct relației cu inculpatul în cursul anului 2012, însă inculpatul nu a acceptat hotărârea persoanei vătămate și a contactat-o telefonic și prin internet în mai multe rânduri, cerându-i să se căsătorească (cerere refuzată de persoana vătămată) și precizându-i că deține fotografii care erau compromițătoare pentru persoana vătămată.

După ce persoana vătămată a formulat plângere penală în data de 16.07.2012 împotriva inculpatului pentru comiterea infracțiunii de șantaj, prev. de art.194 alin.2 C.pen.1969, întrucât acesta o amenința că în cazul în care nu dorește continuarea relației, va trimite fotografiile efectuate la școala la care învăța persoana vătămată, dosar în care s-a dispus la data de 10.07.2013 soluția de clasare (neîncepere a urmăririi penale), inculpatul a încetat să o mai contacteze pe persoana vătămată.

Totuși, în perioada august-septembrie 2015, inculpatul M. P. a aflat de pe rețeaua de socializare Facebook că persoana vătămată avea o relație de prietenie cu martorul (…) astfel că l-a contactat pe acesta din urmă și i-a cerut prietenia, iar martorul a acceptat.

După o perioadă de timp, inculpatul i-a scris martorului că în trecut avusese o relație intimă cu persoana vătămată, iar pentru a-i demonstra acest lucru, după circa o lună de zile, în perioada septembrie – octombrie 2015, fără a avea acordul persoanei vătămate, a trimis (difuzat) martorului pe chat-ul rețelei Facebook mai multe fotografii, în număr de 6-7, dintre cele efectuate în camera de hotel de inculpat în zilele de 10.12.2011 și 11.01.2012 persoanei vătămate în care aceasta apărea nud”, se afirmă în motivarea hotărârii de la Judecătoria Aiud din 8 ianuarie 2018, rămasă definitivă prin neapelare.

Prietenul fetei i-a arătat fotografiile, iar aceasta s-a decis să formuleze o nouă plângere penală împotriva pensionarului. Bărbatul a recunoscut în fața instanței acuzațiile, astfel încât a primit pedeapsa amenzii penale menționate.

În plus, bărbatul nu mai are voie să ia legătura cu tânăra pentru o perioadă de 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea