Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Un nou derby „de Alba” în eşalonul terţ, primul din primăvară | Sâmbătă, Industria Galda de Jos – AFC Unirea 1924 Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sâmbătă, la Galda de Jos se va disputa primul dintre cele trei derby-uri „de Alba” din returul Seriei a 4-a din eşalonul terţ, între Industria şi AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Va fi o întâlnire cu conotaţii deosebite, un duel între Unirea şi… foştii „alb-negri”, prezenţi acum sub comanda lui Paul Ciucă.

Stări diametral opuse în cele două tabere, amfitrionii clasându-se pe locul al 4-lea, cu 26 de puncte, la 4 „lungimi” de prima poziţie, fără a cunoaşte eşecul sau a primi gol în retur. Dincolo, cu jumătate din punctele strânse de Industria, AFC Unirea 1924 Alba Iulia este în neonoranta postură de „lanternă roşie”, Adorian Himcinschi neştiind ce înseamnă victoria cu noua sa formaţie.

O notă de interes aparte este conferită meciului de prezenţa în efectivul găldean a numeroşi jucători cu trecut „alb-negru”, iar pe de altă parte Filip Morar a revenit după suspendare împotriva fostei sale formaţii. Sub comanda lui Paul Ciucă se regăsesc 11 jucători, produse ale clubului unirist, ce au activat în diferite perioade la Unirea, de la juniori până la echipa mare, respectiv Căt. Ştef, Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă, Al. Man, Frenţiu, D. Lupşan, S. Mureşan, Rodean sau Vonya.

*Paul Ciucă: „Unirea nu va avea probleme cu retrogradarea, locul din clasament este mincinos”

Antrenorul gazdelor Paul Ciucă este invincibil în derby-urile judeţene din această ediţie, 2-0 cu Unirea Alba Iulia şi 0-0, pe propriul teren, cu Performanţa Ighiu. Acesta laudă echipa adversă, chiar dacă este pe ultima poziţie a ierarhiei, în pericol de a retrograda. „Întâlnim Unirea Alba Iulia, pe care o felicit că încă există, mai ales la nivelul Ligii a 3-a. Consider că locul din clasament este mincinos, „alb-negrii” fiind din punct de vedere valoric peste poziţia actuală din ierarhie. Unirea Alba Iulia a făcut un tur bun spre foarte bun cu Radu Andone antrenor, ţinând cont de gravele probleme financiare şi lipsa majoră de experienţă la acest nivel a majorităţii jucătorilor, unii foarte tineri. Au început puţin mai greu acest retur, dar indiferent de rezultatul jocului direct, cred că pe fondul rezolvării problemelor financiare şi al experienţei acumulate în tur, Unirea nu va avea probleme în evitarea retrogradării„, a precizat Paul Ciucă.

Acesta afirmă că, în ceea ce-l priveşte, partida nu este una „specială”, preferând să nu adauge o notă suplimentară de presiune. „Să câştige echipa mai bună, asta îmi doresc! Este un simplu joc de trei puncte, nu am nicio ambiţie suplimentară comparativ cu alte dispute din Liga a 3-a„, a declarat „principalul” Industriei ce are destule probleme de efectiv: Frenţiu, Weiner – se antrenează separat, R. David – dureri la umăr, Al. Man – va pleca din ţară.

*Himcinschi, împotriva foştilor elevi R. David, Rodean şi Weiner

Antrenorul unirist Adorian Himcinschi este implicat în premieră în această ediţie într-un derby al judeţului Alba, având experienţa duelurilor adjudecate sezonul trecut cu Metalurgistul Cugir (2-0 şi 2-1), pe când pregătea Performanţa. Himcinschi senior a câştigat în faţa Industriei, în iulie 2015, partida din Cupa României, scor 1-0, eliminându-l din competiţie pe Paul Ciucă. În tur, la Zlatna, Industria Galda de Jos s-a impus cu 2-0 (0-0), reuşite semnate de Cernea şi Frenţiu.

În efectivul Industriei există trei jucători cu care Adorian Himcinschi a lucrat la Performanţa Ighiu, R. David, Rodean şi Weiner, ultimii doi ajunşi în această iarnă la Galda de Jos. De asemenea, portarul unirist Cătălin Suciu va evolua împotriva formaţiei din localitatea natală. „Cei trei jucători sunt buni pentru nivelul Ligii a 3-a, nu o să luăm măsuri speciale pentru anihilarea lui Romică David„, a spus Adorian Himcinschi. Şi antrenorul unirist a avut cuvinte de laudă la adresa adversarului din a treia rundă a returului. „Întâlnim o echipă organizată, harnică, cu un lot şi un antrenor foarte buni pentru acest nivel, o echipă a cărei strategii şi-a dovedit eficienţa în timp„, a declarat Himcinschi. Antrenorul unirist crede că derby-ul judeţean va fi un prilej pentru un spectacol fotbalistic. „Din punctul meu de vedere, echipele cunoscându-se foarte bine vor fi ambiţii şi orgolii suplimentare, jucătorii având cu siguranţă o dorinţă mai mare de a-şi demonstra potenţialul. Ne apasă poziţia din clasament, una care nu ne face cinste. Indiferent cu cine jucam, important este să acumulăm puncte şi am încredere că o vom face, echipa având potenţial„, a explicat Himcinschi. Acesta speră să-i poată utiliza pe Davidaş şi Lăsconi, ce acuză anumite probleme medicale, indisponibili fiind N. Rus şi Joldeş.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Performanța Ighiu – FC Lopadea Nouă 32-0, un scor de Cartea recordurilor!!! Rezultat incredibil în Liga 4!!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanța Ighiu a reușit un rezultat incredibil în etapa a 26-a în Liga 4, victorie cu 32-0 (11-0) cu „lanterna roșie” FC Lopadea Nouă! Un scor de Cartea Recordurilor, în jocul de la Cricău, un rezultat care va rămâne ca record al fotbalului din Alba, după evenimentele din 1989! Vizitatorii s-au prezentat cu numai 10 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea