Un medicament experimental reduce cu 79% agravarea simptomelor coronavirusului. Care este denumirea sa

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cercetătorii cred că medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare pentru a se multiplica.

Un medicament experimental a reuşit oprirea avansării simptomelor generate de infectarea cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de Sky News.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Medicamentul experimental, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen. Medicamentul a fost testat pe pacienţi bolnavi de Covid-19 care necesitau oxigen, arată studiul citat de Sky News și Mediafax.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Rezultatele studiului arată că agravarea simptomelor a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul. Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo. Medicamentul SNG001 conţine o formulă de interferon-beta, o proteină naturală care reglează reacţiile antivirale. Proteina este utilizată şi ca tratament contra sclerozei multiple.

„Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta – un medicament cunoscut care, prin injectare, a fost aprobat pentru un număr de alte afecţiuni – are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor, pentru a intensifica apărarea, accelerarea recuperării şi contracararea impactului virusului SARS-CoV-2”, a declarat profesorul Tom Wilkinson, coordonatorul studiului.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419