Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un medic originar din Alba a salvat viețile a peste 20 000 de copii în cariera sa! A vindecat peste 600 într-un singur an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un medic originar din Alba a salvat viețile a peste 20 000 de copii în cariera sa! A vindecat peste 600 într-un singur an

Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, a împărtășit recent pe Facebook o poveste emoționantă despre un om remarcabil, Marcel Oancea, medic și prieten al său. Postarea lui Coșer a atras atenția asupra valorilor umane și a dedicării în slujba vieții.

„Nu amân, pentru că se întâmplă acum. Și, cum a dat frigul, vă pun în față imaginea caldă a doi oameni pe care soarta i-a împreunat, la un moment dat, la aceeași adresă”, a început Coșer, introducând cititorii în povestea captivantă a unui medic cu o carieră impresionantă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Într-o țară plină de contraste, Mihai Coșer aduce în prim-plan un exemplu de om dedicat, în persoana doctorului Marcel Oancea. Într-o postare plină de admirație, Coșer subliniază că în România există mereu „polinoame ce adună plusuri cu minusuri,” iar în acest context, Marcel Oancea reprezintă un „plus” strălucitor.

Citește și: Premieră medicală la Spitalul Municipal Blaj: Articulația genunchiului unui bărbat, înlocuită printr-o operație de protezare a genunchiului

Medicul, pe care Coșer îl descrie ca fiind „singurul meu prieten, proaspăt septuagenar,” a avut o carieră impresionantă de peste 40 de ani, în timpul căreia a schimbat destinele a peste 20.000 de copii. Prin munca sa, Oancea a mutat „linia vieții” pentru sute de familii, în special pentru părinții a căror suferință s-a transformat în vindecare datorită mâinilor sale pricepute.

Coșer nu ezită să evidențieze contribuția deosebită a medicului într-un an dificil, subliniind că în „anul cel mai istovitor, 640 de copii au adormit lângă el și s-au trezit purtați din suferință spre vindecare.” O poveste emoționantă despre un „fiu de ambulanțier din Alba Iulia, devenit ocrotitor al vieții pentru generații întregi și mentor al altor câțiva chirurgi pediatri.”

Oancea, „omul provinciei,” a reușit să fie recunoscut și apreciat în București, atrăgând la spitalul Marie Curie zeci de albaiulieni. Postarea lui Coșer dezvăluie și o întâlnire recentă în cadrul unui schimb de prefixe, în prezența altor profesioniști din domeniul medical, aproape de locul unde Marcel Oancea revine adesea, cu „discreție și dragoste de familie.”

Postarea integrală

„Nu amân, pentru că se întâmplă acum. Și, cum a dat frigul, vă pun în față imaginea caldă a doi oameni pe care soarta i-a împreunat, la un moment dat, la aceeași adresă.

În toată patria noastră, România, există permanent polinoame ce adună plusuri cu minusuri. Oameni remarcabili și restu. Bunuțul mi-a dat șansa ca-n algebra vieții să am parte de unele dintre cele mai alese caractere.

Cel pe care nu-l recunoașteți e medic. Singurul meu prieten, proaspăt septuagenar. Care, în mai mult de 40 de ani de profesie, a mutat linia vieții a peste 20 000 de copii. Iar diferența o știu și o înțeleg părinții. În anul cel mai istovitor, 640 de copii au adormit lângă el și s-au trezit purtați din suferință spre vindecare. Aș putea continua, pe rânduri întregi, povestea fiului de ambulanțier, din Alba Iulia, devenit ocrotitor al vieții pentru generații întregi și mentor al altor câteva de chirurgi pediatri.

Omul provinciei, un medic al Bucureștiului, a primit, doar de când îl cunosc, zeci de albaiulieni de-ai lui, la Marie Curie.

Azi, am avut, practic, prima întâlnire din cel mai recent schimb de prefix. Alături de alți purtători ai halatului alb, din toată țara, foarte aproape de locul unde revine adesea, cu discreție și dragoste de familie. Întotdeauna, cu inima ardeleanului plecat, dar mereu întors cu fața spre casă.

Multe lucruri le pot doar aproxima și foarte puține le pot spune cu precizie chirurgicala. Însă, Marcel Oancea merită un loc în galeria albaiulienilor care au transformat durerea în vindecare și speranța în bucurie. Acel „înger-îngerașul meu” din „eu sunt mic, TU fă-mă mare”. La mulți ani, doctore!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024: Milioane de români vor primi mai mulți bani. Măsura inclusă în PNRR care va crește conturile din Pilonul II Pilonul II, beneficiează de la începutul lunii martie, de o măsură inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență și reglementată de Uniunea Europeană. Este vorba desre o majorare semificativă a fondurilor în conturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea