Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Premieră medicală la Spitalul Municipal Blaj: Articulația genunchiului unui bărbat, înlocuită printr-o operație de protezare a genunchiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premieră medicală la Spitalul Municipal Blaj: Articulația genunchiului unui bărbat, înlocuită printr-o operație de protezare a genunchiului

Echipa medicală a Compartimentului Ortopedie-Traumatologie, în colaborare cu medici din Sibiu, a efectuat o operație de protezare a genunchiului pentru o persoană de sex masculin, în vârstă de 65 de ani, înlocuind articulația genunchiului drept cu o proteză care formează noua articulație a acestuia.

Intervenția chirugicală a fost efectuată de echipa formată din Dr. Alexandru Tiutiu – medic primar ortopedie-traumatologie, asistente Bloc Operator Nicoleta Veliche și Carmen Cucui, împreună cu colegii din Sibiu, Dr. Daniel Ciuta – medic primar ortopedie-traumatologie și Răzvan Coza – medic primar ortopedie-traumatologie, totul decurgând normal, fără complicații, deși pacientul suferea și de alte afecțiuni, precum hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, poliartrită reumatoidă, insuficiență mitrală. Dacă nu s-ar fi efectuat o astfel de intervenție, pacientul ar fi riscat să i se agraveze artroza până la impotență functională, cu un genunchi foarte dureros, rigid și lipsit de mobilitate, scrie radioblaj.ro.

Artroplastia este singura alternativă pentru pacienții cu artroză avansată, care se prezintă târziu la medicul ortoped. După operația de protezare a genunchiului, pacientul scapă de durere, se va bucura de o altă mobilitate a genunchiului și va putea să-și desfășoare normal activitatea.

Premiera înregistrată acum la Spitalul Municipal Blaj este rezultatul unor eforturi și demersuri realizate în ultimii ani, cu scopul de a crește calitatea actului medical în cadrul Compartimentului Ortopedie-Traumatologie.

„Dorința mea este ca alături de colegul meu, Dr. Radu Petrache – medic primar ortopedie-traumatologie, să putem reuși accesarea programului național de protezare, astfel încât să efectuăm cât mai multe intervenții de acest gen pentru pacienții care se prezintă la Spitalul Municipal Blaj”, afirmă Dr. Alexandru Tiutiu – medic primar ortopedie-traumatologie.

Succesul intervenției a avut la bază experiența medicală și numeroasele intervenții chirurgicale ale medicilor, precum și suportul personalului din Blocul Operator și ATI. Această intervenție chirurgicală a necesitat o echipă medicală mai complexă, care i-a inclus, pe lângă medicii ortopezi mai sus menționați, pe Dr. Iulian Demean – medic șef Secție ATI, asistenta Alina Pace – ATI și personalul Blocului Operator.

„Intervenția a decurs fără probleme din punct de vedere anestezic, pacientul s-a recuperat fără probleme după operație, pe Secția ATI. Mentalitatea colectivului secției este de a susține și de a aduce plus valoare echipelor chirurgicale, spitalului și tuturor activităților medicale în care suntem implicați”, a declarat Dr. Iulian Demean – medic șef Secție ATI.

Dr. Camelia Teodorescu – Director Medical Spital Municipal Blaj: „Acest tip de intervenție chirurgical-ortopedică este o premieră în Spitalul Municipal Blaj. Ea vine ca o continuare a procesului evolutiv prin care ne dorim sa lărgim competențele și serviciile oferite populației Blajului și din împrejurimi. Conducerea Spitalului Municipal Blaj a susținut și va susține medicii implicați, care vor să se desăvârșească profesional, cu dăruire și devotament pentru pacient și pentru nevoiele acestuia, la un standard cât mai înalt. Sperăm ca această premieră ortopedică să atragă după ea și alte reușite, să creștem adresabilitatea la Spitalul nostru și de asemenea încrederea populației Blajului în serviciile noastre medico-chirurgicale. Felicit echipa operatorie și anestezică pentru reușita lor deosebită! Le doresc mult succes!”

În viitorul apropiat, medicii Compartimentului Ortopedie-Traumatologie vor efectua și operații de artroscopie.

„În cadrul Compartimentului Ortopedie-Traumatologie tratăm o multitudine de afecțiuni osteo-articulare, dintre care traumatismele membrului superior și membrului inferior, cum ar fi fracturi, luxații sau entorse. Pentru fracturi folosim materiale de osteosinteză performante (titan ) care permit mobilizarea membrului operat în cel mai scurt timp. Pentru fracturile de col femural efectuăm hemiartoplastii de șold cu proteze cimentate sau necimentate bipolare. Operam și diformități dobândite ale piciorului, anume hallux valgus și deget în ciocan”, a mai spus Dr. Alexandru Tiutiu – medic primar ortopedie-traumatologie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea