Rămâi conectat

Actualitate

Un medic a fost infectat cu COVID-19, la câteva zile după ce a fost vaccinat. Care este explicația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a fost vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo, un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza, a primit test pozitiv pentru Covid 19. Autoritățile atrag atenția că, pentru a fi imunizat, este nevoie de a doua doză de vaccin, care produce efecte după alte două săptămâni.

Un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza care fusese vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo a primit rezultat pozitiv pentru Covid 19.

Conform autorității sanitare din provincie, medicul a fost una dintre primele persoane care s-au vaccinat în Italia, scrie La Stampa.

Acum, autoritățile verifică dacă medicul a luat virusul înainte de călătorie, precum și persoanele care au intrat în contact cu doctorița, inclusiv cele aflate la bordul autobuzului cu care a călătorit spre Palermo.

CITEȘTE ȘI: Primele vaccinuri anti-Covid-19 au AJUNS în Alba: Cum vor fi repartizate cele 975 de doze

Directorul unei clinici din Roma, Patrizia Laurenti, a declarat că a doua doză a vaccinului este esențială. Practic, fără a doua doză, vaccinul e inutil.

„Acoperirea completă se realizează la cincisprezece zile de la a doua administrare. Anticorpii încep să fie produși chiar și după prima doză, dar pentru a atinge un nivel eficient de protecție, e nevoie de a doua doză, iar după 15 zile există certitudinea aproape totală că suntem protejați de Covid”, a spus Patrizia Laurenti.

Cel mai probabil, medicul din Siracuzei era deja în faza de incubație când a primit prima doză din vaccin.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea