Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Primele vaccinuri anti-Covid-19 au AJUNS în Alba: Cum vor fi repartizate cele 975 de doze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSP Alba a recepționat în cursul dimineții de duminică, 3 ianuarie, la ora 8.00, 975 de doze de vaccin marca Pfizer, în vederea debutului campaniei de vaccinare anti-COVID-19 care este programată să înceapă în județul Alba luni, 4 ianuarie.

Cele 975 de doze, care se prezintă sub forma a 195 de flacoane (5 doze per flacon), vor ajunge în cursul zilei de azi în cele 8 centre de vaccinare organizate în județ, astfel:

– 390 de doze la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia,

 – 125 de doze la Spitalul Municipal Blaj

– 90 de doze la Spitalul Municipal Sebeș,

-190 de doze la Spitalul Municipal Aiud,

– 80 de doze la Spitalul Orășenesc Cugir,

– 35 de doze la Spitalul Orășenesc Câmpeni,

– 40 de doze la Spitalul Orășenesc Abrud

-25 de doze la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Transportul vaccinului de la Centrul Regional Brașov până la DSP Alba și apoi de la DSP Alba la centrele de vaccinare din județ a fost realizat cu o mașină dotată cu instalație de răcire, astfel fiind îndeplinite cerințele speciale de temperatură și transport. Dozele trebuie administrate în decurs de maximum 4 zile de la primire.

CITEȘTE ȘI: 4 ianuarie, PRIMA ZI de vaccinare anti-COVID-19 în județul Alba: Care sunt cele 8 centre organizate în județ

Potrivit înscrierilor făcute în centrele de vaccinare din Alba, în 4 ianuarie s-au programat pentru a primi vaccinul circa 350 de persoane, în 5 ianuarie – circa 280 de persoane, în 6 ianuarie – circa 280 de persoane. Odată epuizate cele 975 de doze, se poate lansa o nouă comandă pentru următoarea tranșă.

Reamintim că prima fază a campaniei de vaccinare, care debutează în Alba mâine, 4 ianuarie, se adresează exclusiv personalului medical din județ. Data la care va începe vaccinarea pentru populația largă va fi făcută publică de către Ministerul Sănătății. Ulterior acestei date vor putea începe și înscrierile în vederea primirii vaccinului anti-COVID.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea