Rămâi conectat

Actualitate

Un mare iubitor şi promotor al folclorului românesc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cei aproape 50 de ani de carieră am încercat să stau departe de tot ceea ce se numeşte scandal de presă, am încercat să evit „sanzaţionalul” de dragul imaginii şi popularităţii, am încercat să trăiesc firesc, normal, aşa cum de o viaţă trăiesc în satul Căpâlna. Ies astăzi din această izolare autoimpusă pentru că simt că trebuie să o fac.
Am citit zilele trecute în ziarul „Unirea” un articol la adresa jurnalistului Ion Moldovan, articol care mi-a lăsat un gust amar şi m-a  întristat, pentru că am constatat încă o dată cât de uşor poate fi compromisă public imaginea unui om. Nu o să mă refer în rândurile care urmează la un aspect din cele pe care, pe nedrept şi fără nici un fundament, autorul articolului a ţinut să le scoată în evidenţă în legătură cu Ion Moldovan, şi anume faptul că acesta nu preţuieşte valorile naţionale, ba mai mult… Vă mărturisesc că, personal, cunosc puţini oameni care să iubească şi să cunoască atât de bine folclorul românesc, cel puţin cel din Transilvania, aşa cum îl cunoaşte şi iubeşte Ion Moldovan. Sunt ani mulţi de când îmi este alături în demersurile mele de a descoperi şi a aduce în actualitate valorile spirituale populare din arhive şi biblioteci, dar şi de la bătrânii satelor pe care de atâtea ori i-am căutat. Nu pot să nu amintesc, în aceeaşi idee, sutele de emisiuni de televiziune şi radio pe care le-a realizat şi în care a promovat şi susţinut valorile noastre spirituale, populare, dar nu numai. Aşa cum îl cunosc, Ion Moldovan nu se poate regăsi în niciuna din ipostazele în care, din ce motive, nu ştiu, a fost pus de autorul articolului.
Am ţinut să fac aceste precizări din simplul motiv că ştiu că unui om se încearcă să i se facă o nedreptate, să fie pus într-o lumină defavorabilă, repet, pe nedrept. Celor care se dedau la astfel de practici, le-aş spune ceea ce ştiu din tradiţia morală a satului tradiţional românesc şi ceea ce ar trebui să ştim fiecare din noi: ar trebui să ne vedem fiecare de treburile noastre, ar trebui să ne analizăm propriile conştiinţe şi fapte, iar dacă putem să facem un bine, să fim de folos, să nu ezităm să facem aceste lucruri. Şi doar un lucru doresc să mai adaug: sunt  datoare să iau atitudine şi faţă de lucrurile urâte şi neadevărate care s-au spus la adresa a două mari artiste, Daniela Vlădescu şi Rodica Popescu Bitănescu, prietene dragi, nepreţuite.
Veta BIRIŞ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea